«Han gjorde livet til et eventyr»

Thor Heyerdahl hylles i medier verden over etter sin bortgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Aftonbladet:

Eventyret er slutt for verdens mest kjente nordmann.

 Göteborgs-Posten:

Nå har han møtt sin Aku-Aku. Det er polynesisk og betyr «han som kommer med gode råd». For øvrig var ikke Thor så mye for det religiøse. De kristnes Gud er jødenes Jehova og muslimenes Allah.

 Dagens Nyheter:

Han gjorde livet til et eventyr, og utfordret de akademiske forskerne til duell.

 Berlingske Tidende:

Allerede fra barnsbein av, da han omgjorde sitt barneværelse til et zoologisk museum, var det klart at han var mer enn normalt interessert i natur og dyreliv.

 Politiken:

Det henger en duft av tang over Thor Heyerdahls navn, og man aner sjøanemoner og alskens fauna og flora i de omgivende hav, eksotiske organismer med fyldige vokaler. For nær sagt alle av oss er Heyerdahls navn et pseudonym for eventyr og oppdagelse.

 Daily Telegraph:

Han var en mann som ikke tvilte på mye.

 The Times:

Avisa hedrer Heyerdahl både for hans arbeid og mot til å gå på tvers av vedtatte sannheter.

 BBC:

Opprettet en base på nettsidene sine der folk kunne sende sin hyllest til den norske eventyreren. Der strømmer det inn hilsener til hans ære fra hele verden.

 The Guardian:

Omtaler Heyerdahl som en modig oppdagelsesreisende, og en vitenskapsmann som nektet å spille etter fastlagte spilleregler.

 International Herald Tribune:

Hans kraft og energi gjorde ham berømt.

 Associated Press:

Nordmannen som krysset Atlanterhavet på en balsatreflåte er død. Selv om han bodde og arbeidet utenfor Norge, var han en helt i hjemlandet.

 Reuters:

Som en moderne viking og en ekte Indiana Jones, seilte han 4300 miles fra Sør-Amerika til Polynesia på «Kon-Tiki»-flåten i 1947, til tross for at vitenskapsmenn mente Heyerdahl og mannskapet på seks personer ville drukne fordi flåten ville synke.

 New York Times:

- Alle mine forfedre kom fra innlandet, sa Heyerdahl i 1979. Jeg var dødsredd for vann i ung alder. Hvis jeg hadde vært sjømann, ville jeg aldri trodd det var mulig å krysse havet på «Kon-Tiki». Min uvitenhet var et lykketreff, skriver New York-avisa og vier Thor Heyerdahl enorm plass i sin nettavis.

 CNN:

Gjennom hele sitt liv fortsatte Heyerdahl å utfordre vitenskapelige sannheter med så vel «Ra», «Ra II» og «Tigris» som arkeologiske utgravninger og studier over hele verden.

 Los Angeles Times:

Heyerdahl mistet aldri sin grenseløse evne til å undres.

 South China Morning Star:

Avisa beskriver Heyerdahl som «Kon-Tiki»-fareren som gjorde det alle trodde var umulig.

 Frankfurter Allgemeine Zeitung:

Beskriver Heyerdahl som det 20. århundrets mest berømte nordmann.