- Han gledet seg til å gå mot polpunktet med Jarle

Nå håper broren til Samuel Massie at flere kan bidra i søket etter seilbåten «Berserk».

GLEDET SEG:  Her er Samuel Massie (t.v.) sammen med Jarle Andhøy. I en epost til familien skrev Samuel at han gledet seg til å bli med på ferden til Sydpolen. 
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
GLEDET SEG: Her er Samuel Massie (t.v.) sammen med Jarle Andhøy. I en epost til familien skrev Samuel at han gledet seg til å bli med på ferden til Sydpolen. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Familien til 18 år gamle Samuel Massie fikk den siste kontakten med ham 15. februar, i form av en epost.

- Da stod alt bra til og han gledet seg til å gå mot polpunktet sammen med Jarle Andhøy. De var utstyrt med to spesialdesignede snøscootere, men utover det vet vi ikke hva de hadde av utstyr. Det er 1500 kilometer fra der de gikk i land til polpunktet. Vi håper bare at alt står bra til med dem, og de som er igjen på «Berserk», sier Daniel Massie til Dagbladet.

- Håper på amerikansk hjelp Han holder kontakten med Hovedredningssentralen i Bodø, som igjen har kontakt med redningssentralen i New Zealand.

- Vi har et håp om at også redningssentralen i Australia kan bli involvert i søket ettersom de i New Zealand har mye annet å konsentrere seg om nå i forbindelse med jordskjelvet. I tillegg håper vi at noen amerikanske baser er bemannet og kan starte søk så snart som mulig. Det har nå gått 30 timer siden nødmeldingen ble observert. En amerikansk base skal bare ligge 30 kilometer fra stedet hvor nødsignalet ble sendt fra, sier Daniel Massie.

- Håper det beste Han er for tida i Oslo, mens moren til Daniel Massie er i Bergen.

- Vi holder kontakten og håper det beste for hele mannskapet. Båten «Steve Irwin» fra Sea Shepherd er ventet å komme fram til det aktuelle søkestedet ved 1600-tida norsk tid. De har helikopter og kan forhåpentlig bruke det i søket. Vindstyrken er nå redusert fra orkan styrke og 80 knop til storm med 60 knop, og det vil lysne når de er framme, sier Daniel Massie.

Helikopter og skip i søket Seilbåten «Berserk» ble meldt savnet etter at Hovedredningssentralen Nord-Norge mottok nødpeilersignal fra Berserk 0522 i går morges. To skip - Professor Korlov og Steve Irwin - på vei til området hvor man sist hørte fra «Berserk.»

Det er også et helikopter om bord på Steve Irwin, men dette vil ikke bli brukt før man har kommet nært området hvor nødmeldingen ble sendt fra. Man har fortsatt ikke klart å oppnå kontakt med seilbåten.

HÅPER DET BESTE:  Broren til Samuel, Daniel Massie, håper redningssentralen i Australia og amerikanske baser kan starte søk etter seilbåten Berserk. Foto: Privat
HÅPER DET BESTE: Broren til Samuel, Daniel Massie, håper redningssentralen i Australia og amerikanske baser kan starte søk etter seilbåten Berserk. Foto: Privat Vis mer