- Han gledet seg til å komme hjem

John Frode (22) har vært savnet siden torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): – Jeg snakket med han onsdag kveld klokken 21.45. Han var munter og glad, og gledet seg til å komme hjem, sier Bård Espen Heitmann (25). Han husker å ha spurt lillebroren om han trengte skyss fra flyplassen, men at John Frode (22) takket nei.

– Han hadde avtalt at kjæresten skulle komme og hente han, sier storebroren.

Dette var siste gang de snakket sammen. Seks timer senere slutter alle spor.

Ingen spor

John Frode er stasjonert på marinebasen Haakonsvern i Bergen i forbindelse med førstegangstjenesten. Natt til torsdag var han på utestedet Metro sammen med andre soldater, og det er her han sist ble sett, mellom klokken 01.15 og 02.00 natt til torsdag.

Bård Espen reiste ned til Bergen fra Tromsø fredag, og har siden da gjort det han kan for å finne broren.

– Dagene går med på å finne ut av hva vi kan gjøre. Men vi har ingen spor å gå etter, og vi føler oss helt hjelpesløse, sier storebroren til Dagbladet.no.

Han forteller at familien og politiet i dag har fått hjelp fra 190 mann fra sjøforsvaret, som har gjennomsøkt byen.

SISTE SPOR: Her er John Frode Heitmann (22) da han kjøpte sigaretter på 7/11 ved utestedet Metro, hvor han sist ble sett av kompisene. Foto: POLITIET
SISTE SPOR: Her er John Frode Heitmann (22) da han kjøpte sigaretter på 7/11 ved utestedet Metro, hvor han sist ble sett av kompisene. Foto: POLITIET Vis mer

– De har lett i bakgårder og rundt omkring i sentrum, men søket har foreløpig vært uten resultat, sier Bård Espen i ettermiddag.

Ønsker hjelp

Operasjonsleder Asbjørn Andersen opplyser at politiet og sjøforsvaret gjenopptar letingen i sentrum av byen i morgen. Han forteller at de ikke arbeider ut ifra at det skal ha skjedd noe kriminelt.

– Vi har ingen opplysninger som tyder på det, så vi behandler dette som en forsvinning, sier Andersen til Dagbladet.no.

John Frodes familie frykter derimot at han kan ha vært offer for noe kriminelt, og sier de ikke ser noen tegn til at han kan ha stukket av.

– Han har ikke tatt ut noe store pengebeløp, og han er ikke registrert hos noe flyselskap, sier Bård Espen.

– Det er fortvilende at ingen har sett han. Vi forstår det bare ikke. Vi trenger hjelp nå, kanskje er det noen som har sett han. Et kort glimt, kanskje noen så han på et annet utested, eller så at han gikk inn i en bil. Det kan være små ting som kan få stor betydning for oss, sier storebror Bård Espen.

John Frode Heitmann er ca 186 cm høy, og har en slank kroppsbygning. Han har kort mørkt hår og et lite arr midt på venstre kinn. Da han sist ble sett var han iført en sort jakke og en sort hettegenser uten merking, blå dongeri bukse og sorte sko. Han snakker tromsødialekt.

- Han gledet seg til å komme hjem

Om du har tips i saken kan du ringe Bergen politistasjon tlf. 02800 eller Dagbladet på 24 00 00 00.

SAVNET: John Frode Heitmann (22) har vært savnet siden torsdag i forrige uke.