«Han gråt med oss»

De to delte frykten, og seinere sorgen. Frykten da Barbro Zedini forsvant, og sorgen etter at hun ble funnet partert og drept. I går sto de igjen ansikt til ansikt: tiltalte Hassan Ben Mabrouk Zedini og Barbro Zedinis mor Brit Kubberud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barbro Zedini ble sist sett av vitner utenfor sin bolig i Oslo 8. mai i fjor. Hun ble funnet 17. mai, kvalt og med armene kuttet av.

I mellomtida gikk både moren Brit og Barbros søster, med en nagende mistanke om at Hassan hadde drept Barbro. De holdt likevel kontakten med ham, og var på tre besøk hos Hassan i perioden før Barbro ble funnet.

- Det var vanskelig å forholde seg til Hassan. Han var svigersønnen min. Samtidig gikk jeg med tankene om at han hadde tatt livet av min datter. Jeg var oppe hos ham i leiligheten flere ganger før Barbro ble funnet. Han gråt sammen med oss, han holdt armen rundt meg når jeg gråt, sa Brit Kubberud i retten.

Nektet straffskyld

Hassan Zedini fastholdt sin uskyld i retten, og hevdet at han ikke visste hva som hadde skjedd med Barbro etter at hun skal ha forlatt parets leilighet den natta hun forvant.

Men med besøkene hos Hassan vokste søsterens mistanke mot ham.

- I uka etter at Barbro forsvant, dro vi uanmeldt opp til Hassan. Han åpnet et skap og viste oss Barbros magedansdrakter og parykker. Han oppførte seg merkelig, dro fram hårstrå fra klærne og sa: «Se, det er Barbros hår». Etter at hun ble funnet skjønte jeg hvorfor han var så opptatt av håret. Da fikk jeg vite at liket var snauklippet, sa søsteren.

Ga bort ketchup

I tida før likfunnet laget også de to kvinnene middag hjemme hos Hassan. De tok med en flaske ketchup til gryteretten.

- Da vi gikk, ga han oss en plastpose med tre ketchupflasker. Han sa han ikke trengte ketchup, for det var det bare Barbro som likte. Jeg ville ikke ha gitt bort ketchupen til Barbro hvis jeg ikke visste om hun kom tilbake, sa søsteren.

Begge var tydelige og klare i sine vitnemål, i skarp kontrast til den til tider ulogiske og usammenhengende forklaringen til Hassan Zedini.

Separasjon

Søsteren fortalte at det var noe «alvorlig galt» i ekteskapet, og at det trolig gikk mot slutten. Hassan Zedini benektet at ekteskapet var i oppløsning, og at Barbro aldri hadde nevnt ett ord om at hun ville skilles.

Også Barbro Zedinis engasjement som magedanserinne skal ifølge søsteren ha provosert Hassan. Han hevdet at han støttet magedansingen.

- At han oppfordret henne til å bedrive magedans - det er løgn, sa søsteren.

Påtalemakten vil forsøke å vise at Hassan Zedinis motstand mot skilsmissen og magedansingen er drapsmotivet.