Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han gråt og var lei seg

Sjalusi ligger bak dødsfallet på gård i Aust-Agder, har fortvilet siktet forklart sin advokat.

SAUMFART: Politiets kriminalteknikere har i hele dag undersøkt gården der den avdøde mannen i 30-åra ble funnet. Foto: ROAR LAUGERUD
SAUMFART: Politiets kriminalteknikere har i hele dag undersøkt gården der den avdøde mannen i 30-åra ble funnet. Foto: ROAR LAUGERUD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har snakket med ham i ca. to minutter på telefon. Men det var ikke stort han fikk sagt; han gråt og var lei seg, sier advokat Harald Johannessen til Dagbladet.

Johannessen er på vei i bil fra Oslo til Kristiansand, for å møte mannen i 30-åra som er siktet for å ha utøvd vold mot en jevnaldrende mann slik at han døde, på et gårdsbruk i Aust-Agder i natt. Vel framme skal han snakke mer utfyllende med sin klient og bistå under politiavhør.

- Han blir avhørt i kveld eller i morgen, sier advokaten.

Gjenopplivingsforsøk Ifølge Agderposten kan sjalusi være bakgrunnen for dødsfallet på det lille stedet Vegusdal i Birkenes kommune. De to involverte mennene skal ha vært interessert i samme kvinne, og den siktede har ifølge avisa forklart denne kvinnen at han hadde skadet den nå avdøde jevnaldringen alvorlig.

Kvinnen tok så kontakt med AMK-sentralen, som ankom småbruket i 01.30-tida. Etter en halvtimes iherdig gjenoppliving ble han erklært død på stedet.

Advokat Johannessen bekrefter overfor Dagbladet at den siktede under den korte samtalen tidligere i dag beskrev sjalusi som bakgrunnen for dødsfallet.

Væpnet aksjon Politiet opplyste tidligere i dag, under en pressekonferanse på Grimstad politistasjon, at de tidlig gikk ut med en intern etterlysning etter den tidligere domfelte siktede, som i 10-tida ble pågrepet i en væpnet aksjon på en adresse i Arendal.

- Pågripelsen foregikk uten dramatikk, opplyste Arne Sundvoll, politioverbetjent ved Agder politidistrikt.

Siktede blir framstilt for fengsling fredag, og Sundvoll utelukker ikke at legemsbeskadigelsessiktelsen kan bli utvidet.

Imens pågår den tekniske og taktiske etterforskningen; kriminalteknikere har i hele dag saumfart gården i Vegusdal, og avdøde er sendt til Folkehelseinstituttet for obduksjon.

Dagens sak er den tredje dødsvolds- eller drapssaken som har skjedd i ansvarsområdet for Grimstad politistasjon på kort tid. Fordi kapasiteten dermed er sprengt, og fordi avdøde har relasjon til en ansatt ved stasjonen, har felles kriminalenhet ved Agder politidistrikt overtatt etterforskningen.

- Det er en dyster rekord, sier Grimstad-stasjonssjef Terje Gundersen til Dagbladet om saksmengden.

UTELUKKER IKKE UTVIDET SIKTELSE: Politiadvokat Stine Gjøsund og politioverbetjent Arne Sundvoll orienterte pressen på Grimstad politistasjon tidligere i dag. De utelukker ikke at siktelsen mot mannen i 30-åra blir utvidet. Foto: HOMDAL & LARSEN AS
UTELUKKER IKKE UTVIDET SIKTELSE: Politiadvokat Stine Gjøsund og politioverbetjent Arne Sundvoll orienterte pressen på Grimstad politistasjon tidligere i dag. De utelukker ikke at siktelsen mot mannen i 30-åra blir utvidet. Foto: HOMDAL & LARSEN AS Vis mer