HULL i KVINNEPANELET:  Likestillings- og integreringsminister Audun Lysbakken - her ved regjeringsutnevnelsen i okrober 2009 - må finne et nytt medlem av Kvinnepanelet etter at Amal Eden har trukket seg. FOTO: ENDRE AAS, SCANPIX.
HULL i KVINNEPANELET: Likestillings- og integreringsminister Audun Lysbakken - her ved regjeringsutnevnelsen i okrober 2009 - må finne et nytt medlem av Kvinnepanelet etter at Amal Eden har trukket seg. FOTO: ENDRE AAS, SCANPIX.Vis mer

- Han greier jo ikke å avgjøre de enkleste saker

Trekker seg i protest mot handlingslammet statsråd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Forfatter og skribent Amal Aden trekker seg fra Kvinnepanelet i protest mot det hun mener er sommel fra likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) i saken om støtte til Human Rights Service (HRS).

Amal Aden sier hun ikke har tid til å jobbe for et panel som skal legge fram forslag til en statsråd hun ikke tror kommer til å gjøre noe med innspillene.

- Jeg lurer på hva Lysbakken kommer til å gjøre med det han får, når han ikke klare å avgjøre en så enkel sak som HRS-saken, sier hun til Klassekampen.

Amal Aden var tidligere ansatt i HRS, men gikk i fjor sommer ut og beskyldte stiftelsen for uetiske metoder, som blant annet spaning på småjenter og lydbåndopptak av henne uten at hun var klar over det.


Uakseptable opptakPåstandene førte til at Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) satte i gang en gransking av HRS. Konklusjonen er ventet i neste uke, men allerede i helgen skrev Aftenposten at IMDi blant annet hadde kommet fram til at lydbåndopptakene HRS hadde tatt av Aden, var uakseptable.

Amal Aden mener dette må få konsekvenser for støtten HRS mottar, og krever at Lysbakken tar stilling som øverste ansvarlig for støtteordningene.

Statssekretær Henriette Westrin sier til Klassekampen at det er IMDi som har ansvaret for å forvalte støtteordningene, og at de dermed må vurdere om kriteriene er fulgt.

(NTB).

 UTÅLMODIG:  Amal Eden trekker seg fra Kvinnepanelet fordi likestillings- og intergreringsminister etter hennes synspunkt somler med å reagere mot arbeidsmetodene til hennes tidligere og kontroversielle arbeidsgiver Human Rights Services. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG.
UTÅLMODIG: Amal Eden trekker seg fra Kvinnepanelet fordi likestillings- og intergreringsminister etter hennes synspunkt somler med å reagere mot arbeidsmetodene til hennes tidligere og kontroversielle arbeidsgiver Human Rights Services. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG. Vis mer