Han griper tak i jenta, og tvinger henne inn i bilen. Så kjører han til et stille smug

Risikerer livstid i fengsel for kidnappinga.

RISIKERER LIVSTTID: En 38 år gammel mann fra Indiana i USA risikerer livstid i fengsel etter denne hendelsen. Video: FBI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 38 år gammel mann fra delstaten Indiana i USA er tiltalt for å ha kidnappet og forgrepet seg på ei ung jente i desember i fjor.

På videoen, som nå er offentliggjort av FBI, ser man 38-åringen stå ved siden av bilen sin før den unge jenta kommer gående nedover gata på vei hjem fra skolen.

Han tvinger henne så inn i sin røde Ford Explorer, og kjører deretter fra stedet.

Truet

Hun skal ifølge Chicago Tribune ha forsøkt å unnslippe ved flere anledninger, men 38-åringen skal ha slått henne i ansiktet gjentatte ganger og holdt henne fast. Hun skal også ha forsøkt å skrike, men mannen skal ha dekket munnen hennes.

I en pressemelding fra påtalemyndighetene står det at 38-åringen kjørte til et stille smug, der han forgrep seg på den unge jenta. Han skal ha truet henne, og sagt at han kom til å skyte henne om hun ikke adlød.

Hun klarte etter en tid å unnslippe mannen, og fikk hjelp av forbipasserende til å kontakte politiet.

FBI understreker at selv om tidspunktet på videoen sier at hendelsen skjedde den 21. desember, er dette en feil. Bortføringa skjedde dagen i forveien.

Risikerer livstid

En uke senere ble 38-åringen arrestert og identifisert av offeret. Fredag ble han tiltalt for kidnappinga. Det er ikke oppgitt hvor gammel jenta er.

Politiet forteller at de lette gjennom en rekke sikkerhetskameraer i området før de fant det som viste selve kidnappingen.

Dom i saken vil falle den 20. februar, og dersom han blir funnet skyldig etter tiltalen risikerer han livstid bak murene.

Begrunnelsen for å offentlige videoen er at FBI vil finne ut om 38-åringen og det aktuelle kjøretøyet har vært involvert i flere liknende hendelser.