Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han hadde barna mine i senga

Da politiet slo til, lå nordmannen i senga sammen med fire av Bakari Bojenjs barn.

HARDT PRØVET: Fire av Bakari Bojenjs barn ble funnet sammen med den fengslede nordmannen. — Vi vil fortsatt være venner, sier han om forholdet til 45-åringen. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET
HARDT PRØVET: Fire av Bakari Bojenjs barn ble funnet sammen med den fengslede nordmannen. — Vi vil fortsatt være venner, sier han om forholdet til 45-åringen. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUFUT/OSLO (Dagbladet): Dagbladet møter familiefaren til et eksklusivt intervju i familieboligen i Brufut. Der handler livet nå om å snakke ordentlig godt ut med barna, og med den fengslede nordmannen — rett og slett forsøke å få livet tilbake slik det var.

Av de seks barna som befant seg sammen med nordmannen da politiet sparket inn døra, var fire Bakari Bojenjs egne barn.

Rakrygget Bakari, som har avgitt forklaring til politiet, understreker at barna er unge, og at det er opp til politiet å avgjøre hva som har skjedd.

— Men barna har forklart at de lå sammen med nordmannen i senga hans, sier Bakari Bojenj til Dagbladet.

Barna titter opp på faren, men sier ingenting. Han sitter rak i ryggen, i den behagelige sofaen i entré-stue-kjøkkenet der en flik i døråpningen er eneste kilde til lys.

Møttes gjennom barna — Jeg og nordmannen møttes gjennom barna, sier Bakari Bojenj.

Familiefaren forklarer at nordmannen raskt fikk god kontakt med barna — og kort tid etter også med deres far. De to ble kompiser; møttes hos hverandre, tok en øl, snakket tull slik kompiser gjør.

— Har du snakket ut med mannen som lå i ei seng med de mindreårige barna dine?

ENKLE KÅR: Bakari Bojenj viser Dagbladet huset der den 45-årige nordmannen bor, i den vestgambiske byen Brufut. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET
ENKLE KÅR: Bakari Bojenj viser Dagbladet huset der den 45-årige nordmannen bor, i den vestgambiske byen Brufut. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET Vis mer

— Dette er fortid. Vi må klare å tenke framover. Jeg har besøkt ham i arresten, og hatt med mat til ham. Han pleide alltid å spise av maten vår, samme hva vi lagde.

— Vi vil, som jeg har sagt og mener, fortsatt være venner. Men ting blir nok litt annerledes — det føler jeg meg sikker på. Om det de sier stemmer, og han blir dømt, vil vi vel aldri slippe unna, sier Bakari Bojenj.

• Les hele intervjuet med Bakari Bojenj i Dagbladets papirutgave nyttårsaften.

Reiser ikke Advokat Sigurd Klomsæt, som flere ganger tidligere har representert 45-åringen, har hele tida vært klar til å sette seg på første fly til Gambia for å bistå sin klient. Det blir det ikke noe av.

— Jeg har i dag tatt de nødvendige vaksinene — men Oslo tingrett har avslått min søknad om å bli oppnevnt, sier Klomsæt oppgitt til Dagbladet.

Advokaten har søkt om at Gambia-reisen og -oppholdet blir dekket av norske myndigheter, under ordningen om konsulær bistand til nordmenn som er fengslet i utlandet. Det har altså tingretten avslått, og Klomsæt blir i Norge.

— Men jeg akter fremdeles å forsvare klienten min, sier han.

I ARRESTEN: Den 45-årige Grenlands-mannen har sittet i politiarresten i Banjul siden søndag kveld. Foto: GAMBISK POLITI
I ARRESTEN: Den 45-årige Grenlands-mannen har sittet i politiarresten i Banjul siden søndag kveld. Foto: GAMBISK POLITI Vis mer

Klomsæt har også søkt Fylkesmannen i Oslo om oppnevning — men svar på søknaden ventes ikke før godt over nyttår.

45-åringen kan selv ha forkludret sin mulighet til å ha forsvareren sin hos seg i Gambia, etter at han i går avslo norsk UDs tilbud om konsulær støtte, med henvisning til at han «ikke lider noen nød».

Vil ha innsyn Her hjemme har Oslo-politiet i dag, etter møte med Kripos, sendt en anmodning til gambiske myndigheter om å få innsyn i de mange bildefilene som ble funnet hos 45-åringen under pågripelsen. Blant bildene skal overgrep mot flere barn være tydelig dokumentert.

— Vi ønsker å bistå med analyse av bildene, med Kripos' avanserte utstyr. Da kan vi kanskje identifisere flere barn, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Norsk politi frykter at flere norske barn kan figurere i 45-åringens materiale. Det kan i så fall underbygge og utvide etterforskningen som pågår her hjemme, etter at Grenlands-mannen skal ha forgrepet seg på en fireårig gutt med gambisk opprinnelse i Oslo.

— Får vi ja på anmodningen om innsyn, kan det bli aktuelt å dra ned for å kopiere filene, sier politioverbetjenten.

Hun understreker videre at hun ønsker tips i saken.

BLIR HJEMME: Advokat Sigurd Klomsæt har vært klar til å reise til Gambia på kort varsel. Det blir det ikke noe av, i og med at Oslo tingrett har avslått hans søknad om å få reise og opphold dekket under ordningen om konsulær bistand til nordmenn fengslet i utlandet. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
BLIR HJEMME: Advokat Sigurd Klomsæt har vært klar til å reise til Gambia på kort varsel. Det blir det ikke noe av, i og med at Oslo tingrett har avslått hans søknad om å få reise og opphold dekket under ordningen om konsulær bistand til nordmenn fengslet i utlandet. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer

— Alle som kan ha kjennskap til saken, bes ta kontakt med oss, sier hun.

HOVEDKVARTER: Den arresterte nordmannen sitter, her, på politihuset i Banjul, der også gambisk Interpol har hovedkvarter. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET
HOVEDKVARTER: Den arresterte nordmannen sitter, her, på politihuset i Banjul, der også gambisk Interpol har hovedkvarter. Foto: TORGEIR P. KROKFJORD/DAGBLADET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!