SKJULTE ELLEVE KVINNELIK: I morgen starter rettssaken mot Anthony Sowell (51). Han risikerer dødsstraff etter at det ble funnet rester av elleve kvinnekropper på hans hjemmeadresse i Ohio i USA. Foto: AP/AFP/Scanpix
SKJULTE ELLEVE KVINNELIK: I morgen starter rettssaken mot Anthony Sowell (51). Han risikerer dødsstraff etter at det ble funnet rester av elleve kvinnekropper på hans hjemmeadresse i Ohio i USA. Foto: AP/AFP/ScanpixVis mer

Han hadde elleve døde kvinnekropper i hjemmet sitt

Seriemorder Anthony Sowell (51) fortalte kjæresten at lukta kom fra et pølsemakeri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sannheten kom for en dag til slutt: Anthony Sowell (51) hadde elleve kvinnelik gjemt på ulike plasser i hjemmet sitt i Ohio i USA, skriver AFP.

Nå risikerer han dødsstraff, melder nyhetsbyrået Reuters.

Sowells ofre var alle fattige og ressurssvake kvinner, og det spekuleres i om det er årsaken til at det tok så lang tid før han ble avslørt.

Ble varslet Ved minst to anledninger fikk politiet informasjon om Sowell som de burde ha reagert på. I desember 2008 alarmerte en kvinne politiet om at hun hadde flyktet fra Sowells hus. Kvinnen var tilgriset med blod. Politiet bedømte henne ikke til å være troverdig og grep ikke inn.

Mindre enn et halvt år senere fortalte en annen kvinne at hun hadde blitt holdt som sexslave i Sowells hus i tre dager, men heller ikke dette fikk politiet til å reagere.

Politiet var også kjent med at Anthony Sowell var tidligere straffedømt for voldtekt av en gravid kvinne.

Fant ti lik Først i september 2009, etter at ytterligere ett voldtektsoffer hadde varslet politiet, oppsøkte politiet Sowell på hans hjemmeadresse.

Ingen åpnet døra da de ringte på, men de tok seg likevel inn i huset. En fryktelig stank slo i mot dem da de forserte døra. I en seng fant de to kvinnelik som åpenbart hadde ligget der lenge.

Da politiet gjennomsøkte huset og eiendommen fant de ytterligere åtte lik, samt en hodeskalle som lå i ei bøtte.

LETER ETTER LIK: Politiet gjennomsøkte Anthony Sowells bopel i 2009. Foto: AP/SCANPIX
LETER ETTER LIK: Politiet gjennomsøkte Anthony Sowells bopel i 2009. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

To dager senere ble Anthony Sowell pågrepet. Hadde politiet tatt den første anmeldelsen på alvor, ville trolig fem av drapene vært unngått.

Lori Frazier, kusina til borgermesteren i Cleveland, var tidigere kjæreste med Anthony Sowell. Hun gikk fra ham i 2008. Hun merket stanken i Sowells hus, men ble fortalt at den kom fra et pølsemakeri i nærheten.

- Han tok godt vare på meg, og jeg hadde ingen anelse om at det lå kropper i huset, sier Frazier til AFP.

I morgen starter rettssaken mot Anthony Sowell.

FORSVUNNET: Ei tavle med bilder av savnede personer ble hengt opp ved Anthony Sowells hjem i november 2009. Politiet fant levninger etter 11 døde kvinner i hjemmet hans. Foto: AP/Mark Duncan
FORSVUNNET: Ei tavle med bilder av savnede personer ble hengt opp ved Anthony Sowells hjem i november 2009. Politiet fant levninger etter 11 døde kvinner i hjemmet hans. Foto: AP/Mark Duncan Vis mer