- Han hadde ikke noe hevnmotiv

Sier politiet etter at en gutt under den kriminelle lavalder har tilstått Bygdøy-brannene.

ETTERLYST: Bilde fra brannen i en container utenfor Sjøfartsmuseet på Bygdøy i Oslo søndag 1. mars, hentet fra en overvåkningsvideo politiet sikret seg etter brannen. I forbindelse med branntilløpene på Bygdøy den siste tiden etterlyser Oslo politidistrikt en ung mann mellom 15 og 25 år, med lyst hår og nordisk utseende. Han var iført en hvit jakke med sort hettegenser under, mørk bukse og mørke sko.

Foto:  SCANPIX
ETTERLYST: Bilde fra brannen i en container utenfor Sjøfartsmuseet på Bygdøy i Oslo søndag 1. mars, hentet fra en overvåkningsvideo politiet sikret seg etter brannen. I forbindelse med branntilløpene på Bygdøy den siste tiden etterlyser Oslo politidistrikt en ung mann mellom 15 og 25 år, med lyst hår og nordisk utseende. Han var iført en hvit jakke med sort hettegenser under, mørk bukse og mørke sko. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): Politiet sier de nå har oppklart hvem det er som står bak branntilløpene på Bygdøy den siste tiden.

- En gutt under den kriminelle lavalder har tilstått fem av brannene. Disse sakene ansees som oppklarte, og vil bli oversendt barnevernet så snart politiets arbeid ferdigstilles, sier politiadvokat Frank Jensen ved Finans- og miljøkrimseksjonen.

I går gikk Oslo-politiet ut med en etterlysning av en ung mann mellom 15-25 år i forbindelse med de seks branntilløp ved museene på Bygdøy.

Politiets etterlysning kom på bakgrunn av bilder fra et overvåkningskamera fra brannen utenfor Sjøfartsmuseet 1. mars.

- Det var spesielt disse bildene som satte fart på etterforskningen. De ga grunnlag for spaning på en bestemt mistenkt, sier politiadvokat Jensen til Dagbladet.no.

- Hva har gutten selv forklart om motivet?

- Han hadde ikke noe hevnmotiv. Det var ikke slik at han var ute etter å sette fyr på museene, sier Jensen.

Tirsdag denne uken kom en politipatrulje tilfeldig over to branner ved Frammuseet. Samme kveld hadde noen også forsøkt å tenne på Kon-Tiki-museet.

Politiet presiserer i en pressemelding at brannen i et båthus 12. mars ikke kan sees i sammenheng med de fem andre brannene. Politiet utelukker at andre personer kan være involvert i ildspåsettelsene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer