-  Han hadde ingen sperrer

Drapsmannen Geir Kaldahl (38) hadde flere alvorlige voldsepisoder bak seg før han lørdag drepte sin far, Gunnar Hermod Kaldahl (79), kjæresten Tone Kristin Ueland (45) og sønnen Kristian Langaas (14).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDEFJORD (Dagbladet): -  Han var svært glad i sønnen han tok livet av, forteller en venn som kjenner drapsmannen godt til Dagbladet.

-  Det er ubegripelig at Geir kunne gjøre dette. Vi har tenkt og tenkt, men kan ikke forstå eller forklare det. Det må ha svartnet helt for ham.

-  Han kunne være hissig når han følte seg urettferdig behandlet eller var beruset. Det har vært mange episoder opp gjennom åra, spesielt for noen år siden, forteller den tidligere vennen.Han legger ikke skjul på at Kaldahl var skuffet og sint over at han fikk lite samvær med sin eneste sønn, fjorten år gamle Kristian. Det skal ha skåret seg i forhold til mora for noen år siden.

-  Da hentet Geir Kristian på skolen. De var sammen i flere timer og hadde det gøy. Men faren meldte ikke fra, og det ble satt i gang en leteaksjon etter gutten. Etter det fikk han ha lite kontakt med sønn sin, sier kameraten.

Temperament

-  Geir hadde temperament og havnet i mange situasjoner når han hadde drukket. Han var veldig følsom og grei til vanlig, men han kunne eksplodere. Konflikten om samværet med sønnen plaget han sterkt. Det pratet han stadig om.38-åringen som forteller dette har kjent Geir siden guttedagene. I 18-årsalderen ble han selv slått ned av kameraten da han prøvde å redde han vekk fra jernbanelinja. Bataljen skjedde etter en fest.

Geir Kaldahl dro utenlands og kameraten kjenner godt til episodene han skal ha havnet i i Spania og Danmark. De tok opp igjen kontakten seinere og var venner i mange år før det skar seg for to år siden.

-  Geir var alltid hjelpsom. Han var glad i friluftsliv og jakt og vi har hatt mange fine turer sammen. Det var når temperamentet slo ut at det gikk galt.

LETER ETTER SPOR: Kripos søkte i går etter spor på hjemstedet til trippeldrapsmannen som tok sitt eget liv i Andebu lørdag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
LETER ETTER SPOR: Kripos søkte i går etter spor på hjemstedet til trippeldrapsmannen som tok sitt eget liv i Andebu lørdag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

Rundjult

En Vestfold-mann Dagbladet har snakket med forteller hvordan Kaldahl for noen år tilbake oppsøkte ham på hjemme og beskyldte ham for å ha stjålet et stereoanlegg. Han forteller Dagbladet at han ble rundjult i sitt eget hjem av drapsmannen. Men han anmeldte aldri episoden.

En annen person som kjente til 38-åringen beskriver ham som en einstøing uten sperrer.

-  Han mistet helt kontrollen når han fikk i seg alkohol, sier kilden.

Naboer beskrev overfor Dagbladet i går drapsmannen som en blid og hjelpsom mann. Politiet hevder han ikke har noen alvorlige episoder bak seg. Men dette står i sterk kontrast til hva flere uavhengige kilder forteller.

I motsetning til hva politiet har opplyst, skal Kaldahl etter det Dagbladet erfarer ha vært involvert i flere voldsepisoder, både i Norge og i utlandet. -  Det var mange som var livredde for ham i Sandefjord. Han klikket når han drakk. Jeg vet om folk som har fått juling av ham mer enn ti ganger, sier kilden til Dagbladet.

Ukjent for politiet

Opplysningene var ukjente for politiet i Vestfold i går kveld.

-  Det eneste vi har registrert på ham er en trafikksak og et mindre forhold i Stavern, sier påtaleleder ved Vestfold politidistrikt Ole Bjørn Sakrisvold.

Etter det Dagbladet erfarer, skal Kaldahl ha vært involvert i to svært alvorlige voldsepisoder i utlandet, den ene i Spania, den andre i København. Kaldahl skal ha havnet i et voldsomt barslagsmål på den spanske solkysten på begynnelsen av 90-tallet.

Saken, som ble gjengitt i norske medier, skal etter det Dagbladet erfarer ha kulminert med at 38-åringen banket opp flere politifolk og til slutt fikk fatt i en av politifolkenes pistoler. Denne skal han ha rettet mot hodet til en av politifolkene, og trukket av to ganger. Heldigvis var det ikke ammunisjon i våpenet.

Et liknende barslagsmål skal også ha funnet sted i København. 38-åringen skal ha ramponert en bar i Istedgade kjørt en bil i fylla, inn i det som da var Fristaden Christiania, og havnet i kraftig bråk.

Geir Kaldahl flyttet til Sandefjord fra Verran i Nord-Trøndelag i 1993. Han er født i Porsgrunn og har også bodd i Hellas. Den drepte faren kom flyttende til Sandefjord i 1996.