DREPT: En tysk mann (30) ble i natt drept i Vestby. Her blir han hentet ut av boligen. Foto: Torbjørn Grønning /  Dagbladet
DREPT: En tysk mann (30) ble i natt drept i Vestby. Her blir han hentet ut av boligen. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

- Han hadde ingenting med drapet å gjøre

Den polske leieboeren som varslet politiet om drapet i Vestby stiller seg uforstående til siktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKI/VESTBY (Dagbladet): Den polske mannen i 50-åra varslet politiet om drapet i nabohuset i Vestby. Så ble han selv siktet for drapet.

For da politiet kom til stedet rundt 15 minutter etter at han hadde varslet dem, ble både den drepte mannens samboer (31), den polske mannen og en nabokvinne pågrepet og siktet for drap.

Mannen, som skal ha vært samboerparets leieboer, skal ha blitt bedt om å ringe politiet av den drapssiktede samboeren, ifølge NTB.

I avhør - Han varslet politiet om saken, og har ingenting med drapet å gjøre, sier forsvarer Eirin Susann Simonsen til Dagbladet.

- Den polske leieboeren ble med samboeren opp og hjalp henne med å ringe politiet. Men siden han snakker dårlig norsk, overtok hun telefonen og ba selv politiet om å komme, sier Simonsen til NTB.

Nå sitter naboene i avhør på politihuset på Ski.

- De sitter i avhør nå, og vi kan ikke utelukke at de kan få en annen status i løpet av dagen, sier politioverbetjent Rune Isaksen, som leder etterforskningsseksjonen ved Follo politidistrikt, til Dagbladet.

Vil avhøre skadd samboer Politiet har ønske om å avhøre den drepte mannens samboer så raskt som mulig, men på grunn av skader er hun ikke i stand til dette nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hun ligger på Ullevål med ikke livstruende skader. Tilbakemeldingen nå er at hun ikke er i stand til å la seg avhøre. Vi kommer til å rette en ny henvendelse i løpet av ettermiddagen, men det er helsepersonell som tar avgjørelsen om det, sier Isaksen.

- Vi har et håp om å ha fått avhørt henne i løpet av morgendagen, sier han videre.

FÅR BISTAND FRA KRIPOS: Politiet i Follo får bistand fra Kripos i etterforskningen av drapet på en tysk mann. Foto: Torbjørn Grønning /  Dagbladet
FÅR BISTAND FRA KRIPOS: Politiet i Follo får bistand fra Kripos i etterforskningen av drapet på en tysk mann. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Kvinnens forsvarer, advokat Trond Dyvik, har ikke vært i kontakt med sin klient i dag.

- Hun får nå oppfølging på sykehuset, og jeg vil snakke med henne når det bedrer seg, sier Dyvik til Dagbladet.

Nabokvinnens forsvarer, advokat Ingrid Høyte, ville ikke kommentere saken da Dagbladet tok kontakt i dag.

Politiet i Follo har fått bistand fra Kripos med å finkjemme åstedet i Vestby, og hentet ut liket i formiddag.

Politiet kjenner til samboerparet fra flere tidligere anledninger.

VIL AVHØRE SAMBOER: Politiadvokat Nora Ingebrigtsen ved Follo politidistrikt og Rune Isaksen, fungerende leder for etterforskningen, ønsker å få klarhet i drapssaken i Vestby.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
VIL AVHØRE SAMBOER: Politiadvokat Nora Ingebrigtsen ved Follo politidistrikt og Rune Isaksen, fungerende leder for etterforskningen, ønsker å få klarhet i drapssaken i Vestby. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer