- Han hadde langt hår, snakket godt, var kul i tøyet og vakte urovekkende positiv oppsikt hos jentene

Jonas Gahr Støre om sitt første møte med Jens Stoltenberg.

VENNER Jonas Gahr Støre ble valgt til ny leder i Arbeiderpartiet etter Jens Stoltenberg i Folkets Hus i Oslo  14. juni i år. Det var Stoltenberg som fikk Jonas Gahr Støre inn i toppolitikken. I boka forteller han om deres første møte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VENNER Jonas Gahr Støre ble valgt til ny leder i Arbeiderpartiet etter Jens Stoltenberg i Folkets Hus i Oslo 14. juni i år. Det var Stoltenberg som fikk Jonas Gahr Støre inn i toppolitikken. I boka forteller han om deres første møte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I boka «I bevegelse» forteller Jonas Gahr Støre om sin vei inn i politikken, sosialdemokratiet og Arbeiderpartiet.

Han beskriver prosessen som en modning og som en beslutning.  Modnet til sosialdemokrat - Jeg er ikke født sosialdemokrat. Det er noe jeg er blitt gradvis, skriver Støre og forteller om familiebakgrunnen, menneskene og miljøene som har formet han.

Han forteller om en svært engasjert ung gutt som elsket debatter, og som fant det engasjementet han var ute etter da han flyttet fra Ris til Berg Gymnas. Men ingen av de politiske ngdomsmiljøene appellerte til han.

AUF fristet ikke - Så var det AUF. Det kan jeg heller ikke si fristet. Særlig inviterende var de ikke, jeg opplevde dem mer som en lukket gruppering, en krets.

De som meldte seg inn der, hadde enten foreldre med etablerte posisjoner i parti eller fagbevegelse, eller tett forhold til noen som hadde det. Jeg hadde ingen av delene, skriver Støre.

- En dag kom en AUF-leder fra Katta på besøk til allmøtets debattforum. Han hadde langt hår, snakket godt og poengtert, var kul i tøyet og så ut som om han skulle videre til en konsert på Kalvøya. Han het Jens Stoltenberg og vakte urovekkende positiv oppsikt hos jentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer