- Han hadde med seg barnet i parken

Ifølge en nabo sa han at det var kjæresten sin datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag fikk tre familier den beskjeden de hadde håpet å få - Amanda Berry, Gina DeJesus og Michelle Knight var funnet i live i en bolig i Cleveland, Ohio.

Samtidig som byens innbyggere jublet satt naboer, slekt og venner av de tre kidnappingsmistenkte mennene sjokkert og fulgte med på utviklingen i saken.

- Kjærestens datter Israel Lugo bor i samme gate som huset der kvinnene ble funnet. Han forteller at hun så Ariel Castro i en park sammen med en jente på om lag 6 år.

Den kidnappingsmistenkte 52-åringen forklarte at det var kjærestens datter, ifølge Lugo.

Han forteller til nyhetsbyrået AP at han ble sjokkert da han mandag så en av kvinnene komme ut av huset holde den samme jenta, som gråt og ropte.

Ariel Castros to brødre, Onil og Pedro, er også pågrepet i forbindelse med saken. Det var bare Ariel som bodde i huset der kvinnene ble funnet.

- Glad og snill Juan Perez bor to hus fra 52-åringen.

- Han var alltid glad, snill og respektfull. Både barn og forelde stolte på ham, sier Perez.

Det var naboen Charles Ramsey som hjalp den første kvinnen, Amanda Berry, å rømme. Han forteller at Berry omtalte jenta som sin datter.

ARRESTERT: Brødrene Ariel, Onil og Pedro Castro er arrestert og mistenkt for å ha kidnappet og holdt tre kvinner skjult i over ti år. Foto: AP Photo/Cleveland Police Department/NTBScanpix
ARRESTERT: Brødrene Ariel, Onil og Pedro Castro er arrestert og mistenkt for å ha kidnappet og holdt tre kvinner skjult i over ti år. Foto: AP Photo/Cleveland Police Department/NTBScanpix Vis mer

Han fortalte at han reagerte etter å ha hørt en kvinne rope om hjelp fra naboens hus. Han forteller at han hjalp henne med å sparke opp døra, før han ringte nødtelefonen 911, og ga røret til Berry.

Familievenn - Hjelp meg! Jeg er Amanda Berry. Jeg har vært kidnappet i ti år. Nå er jeg fri, sa Berry da Ramsey ringte 911 og ga henne telefonen. Hun gjentok også navnet til Ariel Castro flere ganger i løpet av samtalen.

Gina DeJesus sin onkel har fortalt at han har spilt i forskjellige band med Ariel Castro i 20 år, og at han har vært i Castros hus etter at niesa forsvant.

52-åringen var venn med Ginas far, og har hjulpet til med å lete etter den forsvunnede 14-åringen, ifølge en venn av familien.

Gina skal også ha vært venn av Castros datter. I TV-programmet Americas Most Wanted fortalte dattera at hun var den siste som så Gina i live.