DØDE I FENGSEL: David Parker Ray døde i 2002 i fengsel, tre år etter at han ble arrestert for kidnapping og seksuell tortur. Foto: Truth or Consequences Herald/Betsy Phillips/AP
DØDE I FENGSEL: David Parker Ray døde i 2002 i fengsel, tre år etter at han ble arrestert for kidnapping og seksuell tortur. Foto: Truth or Consequences Herald/Betsy Phillips/APVis mer

Han hadde torturkammer i huset. Nå intensiveres søket etter 40 mulige drapsofre

FBI går ut med flere hundre bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FBI i amerikanske Albuquerque har nå offentliggjort flere hundre bilder i håp om å nøste opp i David Parker Rays påståtte draps- og overgrepsraid.

Den nå avdøde mannen er mistenkt for å ha bortført rundt 40 ofre i flere stater - i tillegg til de sakene han ble dømt for - men politiet har ikke funnet noen spor etter dette.

- Vi går nå ut i håp om å finne spor etter mulige ofre. Vi ber om at familie og venner av savnede personer ser på disse bildene og tar kontakt om de kjenner igjen noen av gjenstandene, sier FBI-agent Frank Fisher.

Hadde torturkammer Gjenstandene som søker eiere er klær, klokker, smykker og andre personlige gjenstander. Disse ble samlet inn i forbindelse med etterforskningen av Parker Ray og kan ha blitt tatt fra ofrene.

Parker Ray døde i fengsel i 2002, mens han sonet en straff på 223 års fengsel for kidnapping og seksuell tortur av to kvinner han holdt fanget i sin bolig i Elephant Butte Lake.

Han var 62 år gammel da han døde. Tre år tidligere ble han arrestert og etter hvert dømt i saken. Media døpte ham «The Toy-Box Killer». Årsaken er at han skal ha brukt 100 000 dollar på å lage et torturkammer i huset sitt, som han omtalte som lekekassa.

Der hadde han utstyr som han omtalte som «vennene sine», dette inkluderte pisker, kjetting, seksuelle leketøy, kirurgiutstyr og sager.

Rømte naken 22. mars 1999 klarte Cynthia Vigil å rømme fra Parker Ray. Etter å ha vært fanget i tre dager klarte hun å få tak i noen nøkler som Parker Rays partner Cindy Hendy hadde lagt på et bord i torturkammeret da hun gikk for å ta en telefon. Parker Ray var da på jobb.

ÅSTEDET: Etterforskere gjennomgår her tekniske undersøkelser i og rundt huset til David Parker Ray i Elephant Butte. Foto: Thomas Herbert/AP
ÅSTEDET: Etterforskere gjennomgår her tekniske undersøkelser i og rundt huset til David Parker Ray i Elephant Butte. Foto: Thomas Herbert/AP Vis mer

Hendy oppdaget fluktforsøket, og det endte i et basketak. Kidnappingsofferet stakk Hendy i nakken med en ishakke og kom seg ut av huset - naken.

Parker Ray og Hendy ble pågrepet av politiet etter kort tid.

Selv om Parker Ray aldri ble dømt for drap, mistenker FBI at han står bak flere. Medhjelper hevder han tok livet av flere, og FBI mener han kan ha etterlatt seg så mange som 40 ofre.

TRENGER HJELP: FBI ber pårørende og venner som kjenner igjen klær, smykker og vesker fra de flere hundre bildene om å ta kontakt. Foto: FBI
TRENGER HJELP: FBI ber pårørende og venner som kjenner igjen klær, smykker og vesker fra de flere hundre bildene om å ta kontakt. Foto: FBI Vis mer