- Han hadde trolig på seg maske, halta og måtte ha hjelp opp trappa

Deretter trakk stokke-raneren fram pistolen og stripset Joel Murad (37) før han stjal smykker for over en millon kroner.

MASKE OG STOKK:  Den ene raneren hadde trolig på seg en maske for å se ut som gammel mann. Foto: Briljant Ur og Gull AS
MASKE OG STOKK: Den ene raneren hadde trolig på seg en maske for å se ut som gammel mann. Foto: Briljant Ur og Gull ASVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag forrige uke gikk to ranere til aksjon mot «Briljant Ur og Gull» på Frogner i Oslo. Ved hjelp av pistol truet de til seg klokker og gullsmykker før de forlot butikken til fots.

- Han hadde trolig på seg maske, han halta og måtte ha hjelp opp trappa. Han så skrøpelig ut, sitter Joel Murad (37) til Dagbladet.

Ble stripset Murad var på jobb og slapp de to ranerne inn i butikken, og mener det hele var svært ubehagelig. Det var ingen andre kunder i butikken da ranet skjedde.

Han anslår at de fikk med seg klokker og smykker for over én million kroner. 

- Først og fremst har jeg alltid låst dør i butikken. Jeg var litt skeptisk til dem fordi de kom rett før stengetid. Jeg slapp de inn og låste døra etter dem som jeg pleier. Han unge spurte om jeg var interessert i vintage-klokker, snudde seg rundt og trakk fram en pistol.

Ropte «shoot» Deretter begynte den umaskerte raneren å dytte og knuffe Murad. Han slo også etter ham før Murad stipset på bein og armer på bakrommet.

«Shoot, shoot», ropte deretter mannen som mest sannsynelig hadde på seg maske.

- Jeg ble liggende på bakrommet mens den gamle pekte på meg med pistol og den andre løp fram og tilbake og fylte opp baggen. De var her i 25 minutter fordi de ble stressa da andre kunder ringte på døra.

Da ranerne forlot butikken, kom Muard seg løs og så at den trolig maskerte mannen løp, og slettes ikke var haltene lenger. Han mener dette må ha vært godt planlagt.

Få spor Politiet etterlyser nå vitner i saken. 

- Nå prøver vi i hovedsak å få indentifisert dem utifra videoopptakene fra butikken. I tillegg vil vi innhente mulige vitner som har observert dem før eller etter ranet, sier politiførstebetjent ved Sentrum politistasjon, Einar Kroglund til Dagbladet.

- Vi vet ganske lite om dem, men de snakket engelsk til fornærmede.

Murad mener sjøl at de to ranerne snakket et ukjent, europeisk språk til hverandre.

Muligens spilt gammel Den ene gjerningsmannen hadde trolig på seg en maske i tillegg til at han hadde sort skinnjakke, sixpence, solbriller og stokk. Den andre gjerningspersonen anslår politiet til å være rundt 30 år, han hadde sort lue og boblejakke, hvite sko og briller med en kraftig, svart innfatning. Han hadde også noe skjeggvekst.

- Det er grunn til å tro at han hadde maskert seg som en eldre mann. Dette fordi han ville skjule ansiktet sitt, men også for at vitner på utsida av butikken ikke skulle stusse over flukten til og fra ranet, sier Kroglund.

Hvis maskeringa var god, ville ikke folk lagt merke til det, mener han.

- De forsvant til fots, men vi vet ikke om de hadde noen bil i nærheten. 

Tekniske problemer Ranet skjedde i tidsrommet 16.45 og 17.15 torsdag. På grunn av tekniske problemer med videoovervåkninga har politiet strevd med å få ut bilder, og derfor kommer de først nå.

Politiet kan kontaktes på 22705410.