<strong>OVERVÅKNINGSBILDENE:</strong>  Overvåkingsbildene fra Regjeringskvartalet viser Breivik på vei vekk etter at han satt fra seg bombebilen. Foto: ABCNyheter
OVERVÅKNINGSBILDENE: Overvåkingsbildene fra Regjeringskvartalet viser Breivik på vei vekk etter at han satt fra seg bombebilen. Foto: ABCNyheter Vis mer

«Han hadde våpen i hånda, og ble beskrevet som noe mørkere i huden enn nordmenn flest»

Slik var den første meldingen om Anders Behring Breivik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): ABCNyheter har  i dag publisert politirapporten til innsatsleder i Oslo politiet fra den 22. juli. 

Innsatslederen skriver at politiet ble varslet om eksplosjonen av en vakt i Regjeringskvartalet. Han tok med seg utstyret sitt og dro straks dit.

«Resepsjonsområdet i H-blokka (Høyblokka, der blant annet Statsministerens kontor ligger. Red. anm. ) var borte etter eksplosjonen. Det var ikke tegn til liv der, men jeg hørte rop fra oppe i blokka.» skriver han.

Og videre:
«Utenfor resepsjonsområdet var det et stort hull i bakken, hvor bilbomben var satt av. Det var forholdsvis kraftig brann i R4 samt en mindre brann oppe i H-blokka. Møtte også ansatte som virret rundt i sjokk, og som kom med usammenhengende info.» skriver han.

Prioriterte førstehjelp Førsteprioritet på stedet var livreddende førstehjelp. Prioritet to var politisperringer. Sivile ble sendt vekk.
 
«Det må legges til at mange sivile gjorde en god jobb med å bistå med å få skadde personer ned til Youngstorge»t, skriver innsatsleder likevel. 

15.46 kom det en melding om at det var to udetonerte bomber på stedet. 

Innsatsleder så seg nødt til å evakuere redningsmannskapene. Noen minutter seinere beordret han dem tilbake fordi meldingen om de udetonerte bombene etter hans mening var for uspesifikk. 

Breivik observert Fra vaktmannskaper kom det melding om en gjerningsmann iført uniform som hadde forlatt varebilen før den sprengte. 

«Han hadde våpen i hånda, og ble beskrevet som noe mørkere i huden enn nordmenn flest».

I tillegg varslet en ansatt i brannvesenet om at han hadde observert en mann med politiuniform, skuddsikker hjelp og våpen i hånda utenfor lokalene deres i Grubbegata minutter før eksplosjonen.

• Les hele rapporten hos ABCNyheter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer