Han har 250 000 følgere på Twitter: Blir kastet i fengsel for meningene sine

Midt i intervjuet med Dagbladet fikk Nabeel Rajab en beskjed. Jubelen kunne bryte løs.

PROTESTERER I MANAMA  Nabeel Rajab (i midten) protesterer sammen med andre aktivister i utkanten av Bahrains hovedstad Manama 13. februar 2012, ganske nøyaktig ett år etter at protestene brøt ut i landet FOTO: NTB / SCANPIX.
PROTESTERER I MANAMA Nabeel Rajab (i midten) protesterer sammen med andre aktivister i utkanten av Bahrains hovedstad Manama 13. februar 2012, ganske nøyaktig ett år etter at protestene brøt ut i landet FOTO: NTB / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er løslatt, men jeg vet ikke hvor lenge det vil vare. Men uansett vil jeg ikke slutte å kjempe for demokrati, og jeg er sikker på at denne kampen vil fortsette på fredfullt vis, sier Nabeel Rajab til Dagbladet. 

Av regimetilhengere i Bahrain beskrives han som en bråkmaker, på samme måte som han av demonstrantene som i snart fire år har kjempet for større politisk frihet og likhet mellom sjiamuslimer og sunnimuslimer i landet. I Bahrain er nesten to tredjedeler av befolkningen sjiamuslimer men landet styres av et sunnimonarki. Lørdag er det valg til nasjonalforsamling i Bahrain, og opposisjonen har varslet at de vil boikotte valget.

- Når opposisjonen nå boikotter lørdagens valg betyr det at to tredjedeler av landets befolkning blir å gjøre det. Det er tallet for den majoriteten i landet som har for lite makt, sier Rajab. 

Opposisjonen kaller valgsystemet for urettferdig og viser til at Bahrains sunnimuslimske minoritet får urettmessig stor makt. Opposisjonen mener også at kongefamilien, som tilhører sunniminoriteten, har for mye makt i forhold til de folkevalgte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer