Han har aksjer for minst 20 millioner - trenger ikke opplyse dem for Stortinget

I fjor fikk Svein Flåtten (H) kritikk for ikke å ha rapportert inn aksjer verdt 6,5 millioner til Stortinget. Løsningen? Å flytte dem til sitt eget investeringsselskap.

SKJULTE AKSJER:  Svein Flåtten (H), til høyre, eier aksjeposter av stor verdi gjennom investeringsselskapet sitt Flåtten Holden. Her er han sammen med Frp-er Hans Andreas Limi.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
SKJULTE AKSJER: Svein Flåtten (H), til høyre, eier aksjeposter av stor verdi gjennom investeringsselskapet sitt Flåtten Holden. Her er han sammen med Frp-er Hans Andreas Limi. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag skal de nye reglene for registereringspliktige økonomiske interesser blant stortingsmedlemmer voteres over i Stortinget. Får stortingspresident Olemic Thommessen (H) det som han vil, inneholder reglene et ganske betydelig aksje-smutthull for politikerne.

Der videreføres nemlig dagens praksis, som åpner for at aksjene kan flyttes til et investeringsselskap som eier aksjene på vegne av representanten uten at politikerne trenger å oppgi noe annet enn navnet på investeringsselskapet.

Slik kan aksjeposter for millioner holdes skjult både for velgerne og Stortinget, med Stortingets velsignelse.

En gjennomgang av aksjonærregisteret viser at flere stortingspolitikere eier slike investeringsselskap.

Finanspolitisk talsmann Svein Flåtten (H) er en av dem. I fjor fikk han og flere andre politikere kritikk for å ha brutt Stortingets regelverk. Flåtten hadde da en aksjepost på 6,5 millioner kroner i Sparebank 1 SMN som han ikke hadde opplyst Stortinget om.

I etterkant av avsløringen har han omdisponert eierskapet sitt slik at han ikke lenger eier aksjer i Sparebank 1 SMN direkte. I stedet har han flyttet aksjene til sitt eget investeringsselskap Flåtten Holding, hvor han nå har en indirekte aksjepost på 9,2 millioner i Sparebank 1 SMN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer