Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han har åpenbart ikke skadet partiet nok, og har mer å tømme i galleblæra

Øyvind Korsberg ut mot Per Sandbergs mulige comeback.

LANGER UT MOT SANDBERG: For første gang siden han ble utskjelt i Frp-nestleder Per Sandbergs bok, tar Øyvind Korsberg bladet fra munnen. Korsberg mener Sandberg driver et skjult maktspill for kona i Troms Frp.

Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
LANGER UT MOT SANDBERG: For første gang siden han ble utskjelt i Frp-nestleder Per Sandbergs bok, tar Øyvind Korsberg bladet fra munnen. Korsberg mener Sandberg driver et skjult maktspill for kona i Troms Frp. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et åpenhjertig intervju med avisa Nordlys forteller Frp-topp Øyvind Korsberg om den bitre konflikten med Per Sandberg. I dag nektet han å stille på Troms Frps årsmøte på grunn av den langvarige krangelen med Frps nestleder.

- Det skyldes rett og slett det konfliktnivået som har vært i Troms de siste to årene, forårsaket av Per Sandberg og hans støttespillere, sier Korsberg til Nordlys.

- Kamp for kona Først nå, etter at han i høst ble skjelt ut i Per Sandbergs bok «Mot min vilje», tar Korsberg bladet fra munnen.

Overfor Dagbladet utdyper han hvorfor de to ikke er på talefot:

- Det var da Per Sandberg begynte å engasjere seg sterkt i Troms for å få kona i posisjoner. Og så hadde vi en sak om en kampflybase, som falt ham tungt for brystet. Men først og fremst er det hans kamp for å få kona opp og fram, sier Korsberg.

I Troms Frp er kona til Per Sandberg, Line Miriam Sandberg, partiets førstekandidat ved fylkestingsvalget og er fylkesråd for næring i Troms.

- Ikke skadet partiet nok I går, under journalistkonferansen på Hell, åpnet Per Sandberg for å fortsette som nestleder. I tillegg røpet at han har planer om ny bok. Til det sier Korsberg følgende:

- Han har åpenbart ikke skadet partiet nok og har åpenbart mer i galleblæra som han må tømme.

- Var mer enn kolleger Både Korsberg og Sandberg har i en årrekke vært sentrale i Frps stortingsgruppe. På spørsmål fra Dagbladet om hvor nære de to var, forteller han:

- Vi var mer enn bare politiske kolleger. Jeg har vært i bryllupet deres og spist middag hjemme hos dem. Jeg har til og med handlet for kona da hun og sønnen kom nedover til Oslo en gang. Det er jo selvfølgelig trist, det må jeg være ærlig på, sier Korsberg og utdyper:

- Jeg har jo vært Per Sandbergs forsvarer når han har vært beruset på Stortingets talerstol og da han i 2007 på fylkesårsmøtet i Troms skjelte ut partimedlemmer. Jeg har vært lojal, sier han til Dagbladet.

- Tror du dere vil komme på talefot igjen?

- Nei, det tror jeg ikke det er noe grunnlag for.

Om Korsbergs muligheter til å eventuelt ta gjenvalg ved Stortinget som en følge av den langvarige konflikten, sier han bare:

- Den tid den sorg.

- Per du lyver Sandberg har bedyret at han ikke har hatt noe med den interne nominasjonsprosessen i Troms Frp å gjøre. Det mener Korsberg er ren løgn.

- Det er fullstendig feil. Som leder av nominasjonskomiteen i Troms foran fylkestingsvalget i 2011 fikk jeg selv oppleve at han var veldig engasjert. På Stortinget tok han kontakt om nominasjonen flere ganger. Han hadde en interesse av at kona Line Miriam toppet lista, og at Louis Edvardsen og en annen person ikke skulle havne på lista, forteller Korsberg til avisa Nordlys.

- Lyver Per Sandberg?

- Det han sier er usant og uriktig.

Avviser løgn og anklager Til Nordlys avviser Per Sandberg at han har vært involvert i konas nominasjonsprosess som «ren og skjær løgn».

- Det er løgn! Ren og skjær løgn, sier han fortsetter:

- Det som startet prosessen som endte med en uenighet mellom Øyvind og meg, var at Øyvind serverte løgner i stortingsgruppa om at jeg hadde bedt ham trekke seg fra nominasjonen i Troms. Jeg tok umiddelbart kontakt med Øyvind, og ringte også rundt til nøkkelpersoner i Troms for å spørre om de hadde oppfattet mitt innlegg noe i den retning av det Korsberg hadde servert. Ingen andre enn Korsberg hadde oppfattet mitt innlegg sånn.

Overfor Dagbladet sier han følgende:

- Jeg har ingen kommentar til Korsberg. Folk vil gjøre seg sine betraktninger.

Ble ikke ekskludert Etter at Per Sandberg kom med sin mye omtalte bok, har Frps sentralstyret vurdert eksklusjon av Sandberg etter et brev fra flere lokallagsleder i Troms Frp. Men Sandberg ble ikke ekskludert.

Øyvind Korsberg valgte den gang å si følgende om den harde medfarten han fikk i boka:

- Jeg ønsker at de som står Sandberg nært, ivaretar ham på en god måte. Jeg håper han får gode dager framover. Det sier jeg ikke for å være ironisk eller sarkastisk, men fordi jeg mener det, sier Korsberg.

VURDERER Å FORTSETTE: Per Sandberg mener det er Øyvind Korsberg som er løgneren og tilbakeviser på det sterkeste at han skal ha blandet seg inn i konas nominasjon i Troms Frp. Nå raser den bitre striden mens fylkesårsmøtet i Troms Frp pågår. På journalistkonferansen på Hell ble det i dag kjent at Sandberg vurderer å fortsette som nestleder i partiet. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
VURDERER Å FORTSETTE: Per Sandberg mener det er Øyvind Korsberg som er løgneren og tilbakeviser på det sterkeste at han skal ha blandet seg inn i konas nominasjon i Troms Frp. Nå raser den bitre striden mens fylkesårsmøtet i Troms Frp pågår. På journalistkonferansen på Hell ble det i dag kjent at Sandberg vurderer å fortsette som nestleder i partiet. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hele Norges coronakart