Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han har det tungt, men er innstilt på å gjennomføre

23-åring varetektsfengslet i to uker.

SAMTIDIG: Halvannen time unna fengslingsmøtet, i Åndalsnes der Tobias (21) døde, strømmer det fortsatt til venner og bekjente av den avdøde 21-åringen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SAMTIDIG: Halvannen time unna fengslingsmøtet, i Åndalsnes der Tobias (21) døde, strømmer det fortsatt til venner og bekjente av den avdøde 21-åringen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅNDALSNES (Dagbladet): Iført fleecegenser og joggebukse har den siktede 23-åringen mandag ettermiddag møtt i Romsdal tingrett, skriver Romsdals budstikke.  

Nå er han fengslet i to uker med brev- og besøksforbud, slik politiadvokat Lars Sørgaard Aksdal ba om, melder avisa

- Han har det tungt, men er innstilt på å gjennomføre de to ukene slik at politiet får etterforsket på den måten de mener tjener saken best, sier advokat Øyvind Panzer Iversen til Dagbladet etter møtet.  

- Han er svært preget av det som har skjedd, og han tenker mye på avdødes familie og venner, sier han. 

- Erkjenner delvis  Pressen fikk ikke være til stede under fengslingsmøtet, som gikk for lukkede dører. 

23-åringen er siktet for grov kroppskrenkelse etter at 21 år gamle Tobias Hattrem Moa døde etter en voldsepisode natt til søndag, etter en halloween-fest i Åndalsnes sentrum i Møre og Romsdal.

Advokat Panzer Iversen sier til Dagbladet at 23-åringen erkjenner delvis straffeskyld i saken.

HJERTER, LYS OG BLOMSTER: Mandag legges det fortsatt ned lys, minneord og blomster til minne om 21 år gamle Tobias. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HJERTER, LYS OG BLOMSTER: Mandag legges det fortsatt ned lys, minneord og blomster til minne om 21 år gamle Tobias. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Han erkjenner deler av siktelsen, men ikke alt. Han bekrefter at det var en konfrontasjon, men han synes det er vanskelig å skjønne at det skulle føre til at 21-åringen døde, sier advokaten. 

Vitner på stedet ringte 113 klokka 02.41 natt til søndag. Over en time seinere, klokka 03.58, ble Tobias erklært død utenfor hjemmet sitt

Gjennom hele dagen har det samtidig strømmet til venner og bekjente av avdøde til stedet der han ble erklært død. Ungdommene har med seg blomster, hjerter, lys og minneord til kameraten.  

- Kan ikke skjønne Dagbladet har snakket med flere av dem som var på fest med både siktede og avdøde natt til søndag. De forteller at de møtte en blid og livsglad Tobias bare timer før han døde. 

- Han var blid og glad og en gledesspreder som alltid. Det var ingen fyllefest, heller, så det er vanskelig å se for seg at det endte slik, sier en venninne. 

De kjenner også til mannen som nå er siktet for grov kroppskrenkelse. 

- Jeg kan ikke skjønne at han skal ha gjort noe som kan ha ført til at Tobias døde. Jeg har aldri sett ham aggressiv eller sint, sa en av jentene til Dagbladet. 

Advokat Panzer Iversen har fortalt at 23-åringen har hatt det vanskelig siden han ble pågrepet i hjemmet sitt i 06-tida søndag morgen. 

MANDAG ETTERMIDDAG: Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MANDAG ETTERMIDDAG: Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Han er svært preget, sønderknust og fortvilet over det som har skjedd. Det er et lite lokalsamfunn. De involverte er ikke venner, men kjenner til hverandre, sa han til Dagbladet i går.

- Det samme gjelder i dag, sier han mandag. 

LES OGSÅ: Politiet: - Det er ikke sikkert folk skjønte at det de så kunne knyttes til et dødsfall

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media