- Han har det veldig vanskelig

Politimannen synes det er surrealistisk at han er siktet for drapet på Linn Madelen Bråthen. Nå er han fengslet for fire uker.

 UFORSTÅENDE:  - Min klient stiller seg helt uforstående til siktelsen. Han har hatt det veldig vanskelig, og han har brukt ordet «surrealistisk». Han forstår ikke dette, sier politimannens forsvarer Arne Lie til Dagbladet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet
UFORSTÅENDE: - Min klient stiller seg helt uforstående til siktelsen. Han har hatt det veldig vanskelig, og han har brukt ordet «surrealistisk». Han forstår ikke dette, sier politimannens forsvarer Arne Lie til Dagbladet. Foto: Marius Evensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Under dagens fengslingsmøte i Tønsberg kom politimannen som er siktet for drapet på Linn Madelen Bråthen (33) fra Stathelle, inn iført ei svart og grå T-skjorte, knelang shorts og sandaler. Han gikk med bestemte steg mot tiltaltebenken, satte seg rett ned ved siden av sin forsvarer Arne Lie, og kikket rett i veggen bak politiadvokat Lise Dalhaug.

Han tok seg gjentatte ganger til ansiktet og virket preget av situasjonen.

- Min klient stiller seg helt uforstående til siktelsen. Han har hatt det veldig vanskelig, og han har brukt ordet «surrealistisk». Han forstår ikke dette, sier mannens forsvarer Arne Lie til Dagbladet.

- Helt uforstående Politiet begjærte den siktede politimannen i 40-årene varetektsfengslet i fire uker. De to første ukene i fullstendig isolasjon, de to siste ukene med brev- og besøksforbud og at han blir underlagt medieforbud i hele perioden.

I 15.40-tida kom kjennelsen fra Tønsberg tingrett: De gir Vestfold politidistrikt medhold på alle punkter i fengslingsbegjæringen.

FILMET: Her er den siktede politimannen og den avdøde kvinnen filmet av overvåkingskamera i 03.30-tida natt til 3. august. Bildet, som ble forelagt politiet av avdødes venninne, ødela politimannens første forklaring. Foto: POLITIET
FILMET: Her er den siktede politimannen og den avdøde kvinnen filmet av overvåkingskamera i 03.30-tida natt til 3. august. Bildet, som ble forelagt politiet av avdødes venninne, ødela politimannens første forklaring. Foto: POLITIET Vis mer

Politimannen viket ikke en tomme da politiet begjærte varetektsfengsling i tingretten.

-  Han forstår ikke dette og stiller seg helt uforstående til saken. Det er milevis fra å ha gitt en uriktig vitneforklaring til å bli siktet for forsettlig drap, sier Lie.

- Uheldig klausulering En rekke dokumenter har blitt klausulert (underlagt innsynsrestriksjoner, red.anm.) av politiet i denne saken. Dette synes Lie er unødvendig av politiet og svekker klientens muligheter til å forsvare seg.

- Det er en rekke dokumenter som er klausert, og som verken jeg eller han er kjent med. Det er veldig uheldig at han ikke får imøtegå det som en siktelse bygger på, sier forsvareren.

Lie mener at hans klient ikke har tilpasset sin forklaring etter at han ble pågrepet.

DØD: Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet død i vannet nær Breviksbrua 3. august. Foto: PRIVAT
DØD: Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet død i vannet nær Breviksbrua 3. august. Foto: PRIVAT Vis mer

- Jeg kan ikke se at han har tilpasset noe som helst. Han ble pågrepet og avgitt en ny forklaring etter pågripelsen. Han var ikke kjent med noe som helst, så vidt jeg vet, annet enn at han var pågrepet og ønsket å komme med den riktige forklaringen, sier Lie.

Linn Madelen Bråthen ble i dag begravd fra Stathelle kirke.

 BEGJÆRER FIRE UKER:  Politiadvokat Lise Dalhaug begjærte den siktede politimannen i 40-åra varetektsfengslet i fire uker - de to første ukene i fullstendig isolasjon, de to siste ukene med brev- og besøksforbud,og han blir underlagt medieforbud i hele perioden. Foto: Marius Evensen / Dagbladet
BEGJÆRER FIRE UKER: Politiadvokat Lise Dalhaug begjærte den siktede politimannen i 40-åra varetektsfengslet i fire uker - de to første ukene i fullstendig isolasjon, de to siste ukene med brev- og besøksforbud,og han blir underlagt medieforbud i hele perioden. Foto: Marius Evensen / Dagbladet Vis mer