GÅR GJENNOM BILDENE: Et av tipsene til den anonyme innringeren var at politiet måtte beslaglegge all overvåkingsvideo fra Oslo City i timene i forkant av drapet som skjedde i 23.30-tida 27. januar i år. Foto: Torbjørn Grønning
GÅR GJENNOM BILDENE: Et av tipsene til den anonyme innringeren var at politiet måtte beslaglegge all overvåkingsvideo fra Oslo City i timene i forkant av drapet som skjedde i 23.30-tida 27. januar i år. Foto: Torbjørn GrønningVis mer

- Han har eksklusiv informasjon om drapet

Oslo-politiet bønnfaller anonym tipser om å melde seg. Har detaljerte beskrivelser om det uoppklarte drapet på Junkung Kuyateh (28).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): - Vi trenger å stille denne personen flere spørsmål. Vi tror han kan bidra til å oppklare drapet på Junkung Kuyateh (28), som ble skutt og drept i Østgaards gate i januar i år, sier politisinspektør Hanne Kristin Rohde, leder av Volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo-politiet til Dagbladet.

I 23.30-tida den 27. januar i år fikk politiet melding om at en person var skutt i oppgangen i Østgaards gate 4 på Torshov i Oslo. Da de kom fram fant de det som senere viste seg å være 28 år gamle Junkung Kuyateh drept med skudd i hodet.

Han døde senere på sykehus.

Politiet mente drapet var så brutalt at det bar preg av å være en ren henrettelse. Saken er den eneste drapssaken i Oslo så langt i år, men den har forblitt en gåte og er stadig uoppklart.

Var på Oslo City før drapet For en liten stund tilbake fikk Kriminalvakten i oslopolitiet en anonym telefon fra en mann.

- Denne personen har eksklusiv informasjon om drapet, sier Rohde.

Blant tipset hans var at politiet måtte beslaglegge alle overvåkingsbilder fra Oslo City i timene i før drapet. Tipser går detaljert til verks om hva som skjedde utenfor shoppingssenteret, men Rohde ønsker ikke å opplyse nærmere om hva det går ut på.

Politiet jobber nå med å gjennomsøke det enorme overvåkingsmaterialet.

SKUTT I HODET: Junkung Kuyateh ble skutt i hodet i oppgangen utenfor leiligheten han bodde i 27. januar. Senere på natta døde han av skadene. Foto: Benjamin Bakken
SKUTT I HODET: Junkung Kuyateh ble skutt i hodet i oppgangen utenfor leiligheten han bodde i 27. januar. Senere på natta døde han av skadene. Foto: Benjamin Bakken Vis mer

- Han vet ting om åstedet som ikke har vært ute og som svært få vet om. Hans opplysninger underbygger andre ting i etterforskningen. Denne personen må vite noe mer, og det er svært interessant for oss å snakke mer med ham. Vi ber han om å melde seg. Han kan gjerne være anonym fortsatt, sier hun.

110 dager i Norge Drepte Kuyateh ble først identifisert til å være en 17 år gammel gutt på grunn av ID-papirene han hadde på seg da han ble funnet.

Dette viste seg senere å være feil og i april, etter at politiet sikret seg DNA fra hans familie i Gambia, kunne politiet endelig slå fast hvem som var offeret i saken.

Kuyateh kom til Europa for å søke asyl for å tjene penger til sin familie. Han hadde vært 110 dager i Oslo før han ble drept.

Rohde sier at de ikke har noen mistenkte gjerningsmenn per nå. Hun utelukker heller ikke at flere personer kan stå bak det brutale drapet. De har foreløpig heller ingen motiv å jobbe ut i fra.

Rohde opplyser 28-åringen har vært pågrepet for en mindre narkotikasak, men at de ikke kan knytte den saken opp mot drapet.

DREPT: Junkung Kuyateh (28). Foto: Politiet
DREPT: Junkung Kuyateh (28). Foto: Politiet Vis mer