- Han har en farlig retorikk

Ap's Arild Stokkan-Grande frykter unge, frustrete menn kan falle for ekstremistblogger Eivind Berges feminisme-hat.

KAN FORFØRE: Ekstremistblogger Eivind Berge kan lokke med seg unge, frustrerte menn i sin ekstreme tankegang, frykter Ap's Arild Stokkan-Grande. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
KAN FORFØRE: Ekstremistblogger Eivind Berge kan lokke med seg unge, frustrerte menn i sin ekstreme tankegang, frykter Ap's Arild Stokkan-Grande. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Han har en farlig retorikk, som er beslektet med retorikken som brukes mot muslimer. Veldig mange av dem som er mottakelige for ekstreme budskap, er unge menn som av forskjellige grunner ikke henger med i samfunnet, og har mistet håpet på framtida. Vi vet at mange, gjennom et slikt budskap, kan bli fanget av en ekstrem ideologi.

Det sier Arild Stokkan-Grande, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og tidligere leder av Mannspanelet.

I en kronikk i Dagbladet tirsdag tar han til motmæle mot den selverklærte antifeministen Eivind Berge, og skriver at tror Berge aller mest er opptatt av å få oppmerksomhet.

Han mener bloggeren driver en kampanje mot "feministstaten" på vegne av seg selv, men frykter at han likevel kan få tilhørere.

Breivik-støtte Eivind Berge ble torsdag løslatt etter tre ukers varetekstsfengsling. Bergenseren kom i politiets søkelys etter at han i fjor uttrykte støtte til Anders Behring Breivik.

Tidligere denne måneden pågrep politiet i Bergen 34-åringen etter at han på sin blogg framsatte det de mener er trusler mot politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer