Han har fått 37 dager igjen å leve

Henrettelsen ble utsatt i siste liten.

UTSATT: Guvernøren i Oklahoma, Mary Fallin, forteller i et et skriv at henrettelsen av Richard Glossip har blitt utsatt 37 dager. Dette på grunn av giftblandingen som skulle ta livet av 51-åringen. Foto: REUTERS/Oklahoma Department of Corrections/Handout/NTB Scanpix
UTSATT: Guvernøren i Oklahoma, Mary Fallin, forteller i et et skriv at henrettelsen av Richard Glossip har blitt utsatt 37 dager. Dette på grunn av giftblandingen som skulle ta livet av 51-åringen. Foto: REUTERS/Oklahoma Department of Corrections/Handout/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Guvernøren i Oklahoma, Mary Fallin, forteller i et et skriv at henrettelsen av Richard Glossip har blitt utsatt 37 dager. Dette på grunn av giftblandingen som skulle ta livet av 51-åringen.

Dette skjedde bare timer før den planlagte henrettelsen onsdag.

- I siste øyeblikk har det blitt stilt spørsmål ved Oklahomas henrettelsesprosedyrer og om de kjemikalier som benyttes ved dødelige injeksjoner, skriver hun.

Bakgrunnen for utsettelsen er at dette er den samme giften som ble brukt på den dødsdømte fangen Clayton Lockett i 2014. Tross tre injeksjoner tok det 43 minutter før han døde ifølge nyhetskanalen CNN.

Nekter skyld Glossip ble først dømt for overlagt drap for 17 år siden, og det var ett enkelt vitnemål som lå til grunn for dommen. Han har hele tiden bedyret sin uskyld.

Før han ble arrestert arbeidet Glossip som bestyrer på et motell i Oklahoma, og det er eieren av det samme motellet som i januar 1997 ble drept med et balltre.

Justin Sneed, som arbeidet som vaktmester ved motellet, innrømmet drapet, men sa samtidig at Glossip hadde lovet ham 10 000 dollar dersom han gjennomførte udåden.

For sin uforbeholdne tilståelse fikk Sneed livstid bak murene, mens Glossip ble dømt til døden. Glossip fikk tilbud om å innrømme sin involvering i drapet, men sa ifølge International Business Times at han nektet å vedgå noe han ikke hadde gjort.

- Glad jeg har 37 dager til Nyhetsbyrået AP gjorde onsdag et telefonintervju med Glossip, og han sa da at han ikke var klar over at henrettelsen var utsatt. Han ble overrasket da han fikk høre at det var på grunn av giftinjeksjonen.

- Dette er galskap. Jeg er bare glad jeg har 37 dager til, sa han.

En rekke kjente personer, deriblant Richard Branson og Susan Sarandon, har personlig engasjert seg i saken hans, og har jobbet for at dødsstraffen skal omgjøres.

Advokatene hans forsøkte også å få henrettelsen utsatt, og argumenterer med at det har dukket opp nye bevis i saken. Denne anmodningen ble avvist.

Glossip har fire barn: Christina (35), Erica (32), Tori Lynn (28) og Richard Jr. (26. Han har også to barnebarn som er 14 og 8 år gamle.