Han har fått 37 dager igjen å leve

Henrettelsen ble utsatt i siste liten.

UTSATT: Guvernøren i Oklahoma, Mary Fallin, forteller i et et skriv at henrettelsen av Richard Glossip har blitt utsatt 37 dager. Dette på grunn av giftblandingen som skulle ta livet av 51-åringen. Foto: REUTERS/Oklahoma Department of Corrections/Handout/NTB Scanpix
UTSATT: Guvernøren i Oklahoma, Mary Fallin, forteller i et et skriv at henrettelsen av Richard Glossip har blitt utsatt 37 dager. Dette på grunn av giftblandingen som skulle ta livet av 51-åringen. Foto: REUTERS/Oklahoma Department of Corrections/Handout/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Guvernøren i Oklahoma, Mary Fallin, forteller i et et skriv at henrettelsen av Richard Glossip har blitt utsatt 37 dager. Dette på grunn av giftblandingen som skulle ta livet av 51-åringen.

Dette skjedde bare timer før den planlagte henrettelsen onsdag.

- I siste øyeblikk har det blitt stilt spørsmål ved Oklahomas henrettelsesprosedyrer og om de kjemikalier som benyttes ved dødelige injeksjoner, skriver hun.Bakgrunnen for utsettelsen er at dette er den samme giften som ble brukt på den dødsdømte fangen Clayton Lockett i 2014. Tross tre injeksjoner tok det 43 minutter før han døde ifølge nyhetskanalen CNN.

Nekter skyld Glossip ble først dømt for overlagt drap for 17 år siden, og det var ett enkelt vitnemål som lå til grunn for dommen. Han har hele tiden bedyret sin uskyld.

Før han ble arrestert arbeidet Glossip som bestyrer på et motell i Oklahoma, og det er eieren av det samme motellet som i januar 1997 ble drept med et balltre.Justin Sneed, som arbeidet som vaktmester ved motellet, innrømmet drapet, men sa samtidig at Glossip hadde lovet ham 10 000 dollar dersom han gjennomførte udåden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.