Lege tiltalt for uaktsomt drap på samboer:

- Han har fått livet sitt rasert

Legen skal ha gitt Anne Linell Sundt (39) så mye medisin at hun døde. Nå vil han kjempe for sin uskyld.

BESLAG: Politiet gjorde omfattende beslag i tiltaltes hus etter pågripelsen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BESLAG: Politiet gjorde omfattende beslag i tiltaltes hus etter pågripelsen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I morgen starter rettssaken mot legen som står tiltalt for å ha gitt sin tidligere samboer, Anne Linell Sundt, så store doser sterke medikamenter at hun til slutt døde.

Obduksjonen slo fast at dødsårsaken var legemiddelforgiftning. Mannen i slutten av 50-årene ble utpekt som den som ga Sundt resepter på medikamentene.

VESTRE GRAVLUND: Her på Vestre gravlund i Oslo, ligger Anne Linell Sundt begravet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VESTRE GRAVLUND: Her på Vestre gravlund i Oslo, ligger Anne Linell Sundt begravet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

I tillegg til uaktsomt drap, står et testament sentralt i tiltalen mot legen. Ifølge statsadvokaten skal mannen ha forfalsket dokumentet med kvinnens siste ønsker.

Ødelagt liv

Advokat Arild Holden forsvarer den tiltalte legen i Oslo tingrett. Han forteller til Dagbladet at årene etter Sundts død 12. desember 2014, har vært en mørk periode i mannens liv.

- Han har fått rasert livet. Klinikken hans er nedlagt og livet ødelagt, sier Holden.

Hans klient har imidlertid sett mistanken mot seg endres i formildende retning i løpet av politiets etterforskning. Opprinnelig var han siktet for forsettelig drap. To år senere ble det kjent at statsadvokaten endret siktelsen til uaktsomt drap.

En av politiets største utfordringer har vært at det bare var to personer til stede i huset da Sundt døde. Den døde kvinnen og den siktede legen. Det har derfor vært utfordrende å etablere hendelsesforløpet og ei tidslinje for desembernatta dødsfallet fant sted.

Holden understreker at mannen fremdeles hardnakket hevder han er uskyldig.

- Han har hatt det tøft, og ventetida har vært lang. Men han er klar for å kjempe for sin uskyld, sier advokaten.

Nektet å signere

Det har tidligere vært kjent at politiet mener den tiltalte legen forsøkte å få vitner til å signere Sundts testamentet i ukene etter hun døde. Den 39 år gamle kvinnen hadde to barn fra et tidligere ekteskap. Eksmannen er en av Norges rikeste personer, og har en formue på flere milliarder kroner.

To personer signerte til slutt dokumentet. De ble senere siktet for dokumentforfalskning, og tilsto at de hadde signert og tilbakedaterte testamentet til mai i 2014, altså før Sundt døde.

Politiet fikk i etterkant analysert dokumentet på et laboratorium i Tyskland, hvor det ble konkludert med at blekket på signaturene var mye ferskere enn blekket i den øvrige testamentteksten.

Etter det Dagbladet kjenner til, ble legen tilgodesett flere millioner kroner, sletting av gjeld og disponeringsrett av kvinnens villa i testamentet.

- Min klient erkjenner deler av tiltalen som omhandler testamentet, men ikke beskyldningene om grovt bedrageri. Når det gjelder dødsfallet, så avviser han alle punkter og mener tiltalen ikke har noe med realiteten å gjøre, sier Holden.

Vil ikke kommentere

Statsadvokat Andreas Schei skal være aktor i saken. Han ønsker ikke å kommentere advokat Holdens utspill om hvordan tiltalen har påvirket legens liv og virksomhet.

Sundts pårørende blir representert ved bistandsadvokat Cathrine Møller Faaberg.

Hun sier at de ser fram til å starte saken, som har tatt lang tid å få opp i retten. Utover det ønsker hun ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Leide privatetterforsker

Dagbladet har tidligere omtalt at Sundt rådførte seg med privatetterforsker Thomas Mathiesen i firmaet Etterforsker1 kort tid før dødsfallet. Årsaken var at hun ikke stolte på sin legesamboer.

- Han er den mest hemmelighetsfulle personen jeg har møtt, sier Sundt i et lydopptak av en samtale med den Sandefjord-baserte privatetterforskeren.

Dagbladet har fått tilgang til en time av opptakene, som skriver seg fra perioden mellom 13. august og 27. oktober i 2014. I samtalene er Oslo-kvinnen opptatt av at samboeren den siste tida har begynt å oppføre seg merkelig og unnvikende. Hun ønsker hjelp til å få bekreftet eller avkreftet mistanker hun har mot ham. Ingenting tyder på at hun frykter for sitt liv.

- Ting går ikke opp, sier Sundt i en av flere samtaler 13. august.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer