Lege tiltalt for uaktsomt drap på samboer:

- Han har fått livet sitt rasert

Legen skal ha gitt Anne Linell Sundt (39) så mye medisin at hun døde. Nå vil han kjempe for sin uskyld.

BESLAG: Politiet gjorde omfattende beslag i tiltaltes hus etter pågripelsen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BESLAG: Politiet gjorde omfattende beslag i tiltaltes hus etter pågripelsen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I morgen starter rettssaken mot legen som står tiltalt for å ha gitt sin tidligere samboer, Anne Linell Sundt, så store doser sterke medikamenter at hun til slutt døde.

Obduksjonen slo fast at dødsårsaken var legemiddelforgiftning. Mannen i slutten av 50-årene ble utpekt som den som ga Sundt resepter på medikamentene.

I tillegg til uaktsomt drap, står et testament sentralt i tiltalen mot legen. Ifølge statsadvokaten skal mannen ha forfalsket dokumentet med kvinnens siste ønsker.

Ødelagt liv

Advokat Arild Holden forsvarer den tiltalte legen i Oslo tingrett. Han forteller til Dagbladet at årene etter Sundts død 12. desember 2014, har vært en mørk periode i mannens liv.

- Han har fått rasert livet. Klinikken hans er nedlagt og livet ødelagt, sier Holden.

Hans klient har imidlertid sett mistanken mot seg endres i formildende retning i løpet av politiets etterforskning. Opprinnelig var han siktet for forsettelig drap. To år senere ble det kjent at statsadvokaten endret siktelsen til uaktsomt drap.

En av politiets største utfordringer har vært at det bare var to personer til stede i huset da Sundt døde. Den døde kvinnen og den siktede legen. Det har derfor vært utfordrende å etablere hendelsesforløpet og ei tidslinje for desembernatta dødsfallet fant sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer