Han har fire ganger så mye i formue som nestemann på Stortinget

Høyre og Arbeiderpartiet kniver på toppen.

<strong>HØY FORMUE:</strong> Nikolai Astrup fra Høyre har høyest formue blant de folkevalgte på Stortinget, ifølge Skattelistene.
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
HØY FORMUE: Nikolai Astrup fra Høyre har høyest formue blant de folkevalgte på Stortinget, ifølge Skattelistene. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nikolai Astrup fra Høyre troner på topp på Stortinget.

Ifølge skattelistene fra Skattetaten har 38-åringen fire ganger så mye i formue som neste folkevalgte på Stortinget.

196 232 815 er formuekroner er fasiten for Astrup, ifølge skattelistene.

Det er nokså mye mer enn neste mann - Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre med 50 715 991 kroner.

Høyre vs Ap På tredjeplass ligger Svein Flåtten fra Høyre med 42 834 215 kroner, mens Arbeiderpartiet kommer tilbake på fjerdeplassen representert ved Lisbeth Berg-Hansen med 36 319 479 kroner. Dermed er hun også den kvinnelige stortingsrepresentanten med høyest formue, ifølge skattelistene.

Som på meningsmålingene kniver Høyre og Arbeiderpartiet mot hverandre på formuetoppen og de partiene følger hverandre på de 12 øverste formueplassene på tinget. Krigen brytes av Frps på 13. plass med en formue på 3 023 471 kroner.

Nikolai Astrup er sønn av forretningsmannen Eivind Astrup som, ifølge skattelistene, har en formue på godt over 364 millioner kroner og som tjener sine kroner og øre innen shipping og eiendom. Sønnen Nikolai sitter som styremedlem i farens shippingfirma As Bjørgvin og han står som eier av eiendomsselskapet Gullhaug Torg.

Skattelister i natt Skattelistene for inntektsåret 2013 finner du på skatteetaten.no og ble lagt ut i natt.  For å søke i skattelistene på skatteetaten.no må du logge deg inn via ID-porten med MinID.

Men nå er det ikke lenger fritt fram for å søke på hvem man vil uten at det blir oppdaget.

Fra i år kan du nemlig få vite hvem det er som har søkt på deg i skattelistene.

- Ved å klikke på en fane inne i søket får du en statistikk som viser hvem som har søkt på deg. Du får opp navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Mariken Holter til Dagbladet.

Det er innført 16 års aldersgrense på søk i skattelistene.

Skattelistene:

Er inntekten oppgitt i skattelistene lavere enn det du faktisk tjente?

Inntekt
Det er fordi inntekten som oppgis i skattelistene er såkalt «alminnelig inntekt», altså nettoinntekt. Dette er summen av inntekter, minus alle fradrag.

Fradragene kan være alt fra renteutgifter, pendlerutgifter, sykdomsutgifter eller liknende.

Skatteetaten har laget en Fradragsveileder, dersom du er usikker på hvilke fradrag du har rett på.

Skatt
Utliknet skatt er all skatt, inkludert trygdeavgift, toppskatt, skatt på utbytte og skatt til stat og kommune.

Formue
Formuen som er oppgitt er såkalt nettoformue, og er summen av blant annet bankinnskudd, verdipapirer og fast eiendom, minus gjeld. Det er viktig å merke seg at fast eiendom regnes etter likningsverdi, og ikke markedsverdi.

Kilde: Skatteetaten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer