KORTVERSJON:  34-åringen som er siktet for ran og frihetsberøvelse har gitt en kort versjon til sin forsvarer om hva som skjedde søndag. Her blir 34-åringen pågrepet i Grimstad i går ettermiddag. FOTO: FVN.NO.
KORTVERSJON: 34-åringen som er siktet for ran og frihetsberøvelse har gitt en kort versjon til sin forsvarer om hva som skjedde søndag. Her blir 34-åringen pågrepet i Grimstad i går ettermiddag. FOTO: FVN.NO.Vis mer

- Han har fortalt litt om hva som skjedde

Ranssiktet på Sørlandet har kontaktet sin gamle advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den ranssiktede 34-åringen som ble pågrepet i Grimstad i går ettermiddag med skuddskade og etter en dramatisk biljakt, har bedt sin gamle advokat Stian Trones Bråten i Stavanger om forsvarerhjelp. 

Han reiser til Kristiansand i løpet av dagen for å møte sin klient foran det planlagte fengslingsmøtet i Kristiansand i morgen. Han er blitt utskrevet fra sykehuset i Arendal i dag ogh blir farktet tikl arresten i Kristiansand.

- Jeg har vært i kort telefonkontakt med han, og han har fortalt litt om det som skjedde. Men det kan jeg ikke opplyse noe om foreløpig, sier Trones Bråten til Dagbladet.

Politiet vil ha alle tre vareteketsfengslet i fire uker, de to første ukene i full isolasjon.

Mange dommer Ifølge fvn.no har 34-åringen 14 dommer fra tidligere for ran, andre  vinningsforbrytelser, hasardiøs bilkjøring og narkotikasaker.  Advokat Trones Bråten har vært hans forsvarer i flere av sakene.

Både 34-åringen fra Lyngdal, en 35 år gammel kvinne fra Fevik og en 54 år gammel mann fra Søgne er foreløpig siktet for både ran og frihetsberøvelse.

- Siktelsene kan bli endret før fengslingsmøtene, som blir forsøkt berammet til tirsdag, sier politiinspektør Magnus Andreassen i Agder politidistrikt til Dagbladet.

- Henger sammen Andreassen mener at politiet i løpet av dagen har fått et klarere bilde av den uoversiktlige og tildels kaotiske situasjonen fra en vekter på jobb ble truet med våpen ved 08-tiden søndag til å ta ut penger med sitt private kort fra en minibank på Sørlandssenteret i Kristiansand.

- Vi er ganske sikre på at alle sakene fra søndag har en sammenheng, både trusselen mot vekteren og mot en tilfeldig kvinne i hennes hjem i Grimstad.  Vi har foreløpig en vei å gå for å avklare om den pågrepne kvinnen også vært i en gisselsituasjon underveis, sier Andreassen.

Tre etterforskere fra Spesialenheten i Bergen har kommet til Kristiansand for å finne ut om skuddskaden til 34-åringen stammer fra politiets varselskudd.

Ifølge fvn.no er det beslaglagt et håndvåpen i den stjålne BMW'en som 34-åringen smalt i en husvegg i Grimstad ved 16.30-tiden søndag. Kvinnen (35) var passasjer og stakk av.

34-åringen overtok i følge avisa BMW'en i Lillesand fra 54-åringen som ble pågrepet i natt.  Først stakk han avgårde fra Sørlandssenteret sammen med to gisler en Volkwagen Golf som vekteren disponerte.

Finner ikke Golf Golf'en var ikke kommet til rette ved 15-tiden i dag.

- Den er ikke lenger noe sentralt spor, men den må jo finnes ut sted, sier politiinspektør Magnus Andreassen.

Golf'en er beige og har kjennetegn PP 92978.

Den registrerte eieren sier til Dagbladet at han hadde lånt den bort til vekteren.