Flyktningkrisa:

Han har fotografert krig og kriser i nesten 20 år. Denne dagen kommer han aldri til å glemme

Greske Aris Messinis har alltid ønsket å være fotograf.  Om han klarer å vekke ett menneske, er han fornøyd. 

BLE REDDET: Denne lille gutten falt i Middelhavet da redningsmannskapene nærmet seg den overfylte fiskebåten tirsdag: - Gutten ble reddet, takk gud. Vi kjørte mot båten, fikk hentet gutten og kjørte videre. Hvis vi hadde stått ved båten, hadde alle menneskene forsøkt å hoppe over til oss. Da ville vi gått under, alle sammen, sier Aris Messinis, fotografen som tok alle de dramatiske bildene. Foto: Aris Messinis / Afp / Scanpix 
BLE REDDET: Denne lille gutten falt i Middelhavet da redningsmannskapene nærmet seg den overfylte fiskebåten tirsdag: - Gutten ble reddet, takk gud. Vi kjørte mot båten, fikk hentet gutten og kjørte videre. Hvis vi hadde stått ved båten, hadde alle menneskene forsøkt å hoppe over til oss. Da ville vi gått under, alle sammen, sier Aris Messinis, fotografen som tok alle de dramatiske bildene. Foto: Aris Messinis / Afp / Scanpix  Vis mer
Publisert

Du er på en båt i Middelhavet. Like foran deg er 16 båter, som alle er så overfylte at de kan synke hvert øyeblikk. Gummi- og trebåtene er lastet med livredde mennesker: Barn, kvinner og menn som hyler og skriker. De tror de er i ferd med å dø.

- Dette er hva som skjer i Middelhavet nå. Det er sjokkerende, fælt og ubeskrivelig. Men bildene må ut til verden, uansett hvor hardt det er å se dem, sier den greske fotografen Aris Messinis på telefon til Dagbladet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer