- Han har fremstått som en helt normal gutt

Rektor ved Os videregående skole er svært overrasket over at en tidligere elev er pågrepet for drapet på Hilda (98).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OS (Dagbladet.no): Bjørn Birknes, rektor ved Os videregående skole, forteller at 18-åringen som nå er pågrepet for drapet på Hilda Feste (98) har vært elev på skolen for noen år tilbake.

- Han gikk første året av videregående skole her, hvilket var i skoleåret 2009 til 2010. Deretter droppet han ut, sier Birknes til Dagbladet.

Overrasket Da han fikk høre navnet til den 18-årige gutten som er pågrepet for drapet på Hilda Feste (98), ble Birknes veldig overrasket.

- Han har fremstått som en helt normal gutt. Flere elever ved skolen har tidvis vært innom rektors kontor på grunn av spesielle hendelser, men han var ikke en av dem, forteller Birknes.

- Vennene skjønner ikke dette I dag har ansatte ved Os videregående skole hatt samtaler med den pågrepne 18-åringens venner for å hjelpe dem gjennom den vanskelige tiden etter sjokkbeskjeden.

- Flere av elevene på skolen har gått i klasse med 18-åringen, vært kjæreste med ham, eller er nær venn av ham. Vennene hans skjønner ingenting av dette. Jeg vet ikke om det har gått opp for dem ennå, sier Birknes.

Tung dag For ham som rektor har det vært en tung dag på jobb i dag.

- Jeg håper det ikke er riktig at en så ung gutt kan være skylding i noe sånt. Samtidig er det fint hvis politiet har klart å oppklare drapet med tanke på usikkerheten som råder i bygda, sier Birknes.

Det var en hjelpepleier i Os som fant Hilda Feste 1.januar i år etter at 98-åringen hadde utløst sin trygghetsalarm. Den kvinnelige hjelpepleieren skal ha sett at gjerningsmannen forgrep seg på 98-åringen. Hjelpepleieren kontaktet kolleger i området, og to andre hjelpepleiere fant Hilda drept kort tid etter. Da hadde gjerningsmannen forlatt åstedet.

18-åring pågrepet i går Hordaland politidistrikt har avhørt over 200 vitner i saken. Nå har den møysommelige etterforskningen omsider ført fram til en pågripelse. Den 18-årige mannen ble pågrepet i sitt hjem i Os ved 20.00-tida tirsdag kveld, i nærheten av Gamlehjemshaugen der Hilda Feste ble funnet brutalt drept. Han ble transportert til Bergen sentrum politistasjon hvor han først fikk møte sin forsvarer.

- Min klient skjønner ikke hvorfor han er blitt siktet i en så alvorlig sak. Han er selvfølgelig veldig fortvilet, sier forsvarsadvokat Rolf Knudsen til Dagbladet.