Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han har gitt lange forklaringer og kommet med de opplysningene han har

Advokaten til den drapssiktede 36-åringen.

FORSVARER: Advokat Odd Rune Torstrup representerer 36-åringen som er siktet for drap eller medvirkning til drap. Han var i dag på politihuset i Stavanger, der han mottok politiets fengslingsbegjæring. Foto: Jacques Hvistendahl
FORSVARER: Advokat Odd Rune Torstrup representerer 36-åringen som er siktet for drap eller medvirkning til drap. Han var i dag på politihuset i Stavanger, der han mottok politiets fengslingsbegjæring. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Den 36 år gamle mannen som er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på 20 år gamle Tina Jørgensen i 2000, stilles for varetektsfengsling i morgen tidlig.

Hans forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup, var i dag i møter med politiet på politihuset i Stavanger der han mottok politiets fengslingsbegjæring.

- Nå skal jeg møte klienten min, og vi skal gå gjennom fengslingsbegjæringen og finne ut hvordan vi skal ta stilling til den, sier Torstrup til Dagbladet.

36-åringen sitter nå i arresten Stavanger fengsel før fengslingsmøtet i morgen. Torstrup bekreftet at siktede og drepte Tina Jørgensen kjente til hverdandre.

Siden Tina Jørgensen ble funnet drept og skjult i en kum for femten år siden, har saken stått som en av landets uløste drapsgåter.

Gitt lange forklaringer Han ønsker ikke å kommentere hvordan den siktede 36-åringen stiller seg til selve siktelsen.

Mannen har sittet i lange avhør med politiet siden han ble pågrepet på sin bopel i Lyngdal i Vest-Agder i går.

- Han har gitt lange forklaringer og vil svare på spørsmål. Han kommer med de opplysningene han har, sier Torstrup, som ikke ønsker å si hva mannen har forklart.

- Hvordan har siktede det nå?

- Det ønsker jeg ikke gå inn på, da det blir veldig privat.

- Kom pågripelsen overraskende på han?

- Du blir aldri forhåndsvarslet om en pågripelse, sier Torstrup til Dagbladet.

Kjæreste inn til avhør Tinas kjæreste på tidspunktet ble pågrepet og siktet for drap. Seinere ble han renvasket og sjekket ut av saken.
Etter pågripelsen et imidlertid mannen kalt inn til nok et avhør i saken, 15 år etter at kjæresten ble funnet drept.

Det bekrefter advokat Atle Helljesen overfor Stavanger Aftenblad.

DREPT I 2000: Tina Jørgensen (20) fra Stavanger.
DREPT I 2000: Tina Jørgensen (20) fra Stavanger. Vis mer

- Politiet har tatt kontakt og ønsker å snakke med ham, sier Heljesen til avisa.

- Hvordan reagerer din klient på at politiet har pågrepet en mann i saken?

- Han vet selv at han er uskyldig, men var selvfølgelig ikke forberedt på at det kom til å skje akkurat nå. Ut over dette er det for tidlig å si noe som helst.

Flere vet noe Mannen som nå er pågrepet, har tidligere ikke vært i politiets søkelys.

Etter å ha tatt opp igjen saken flere ganger, ble den på ny tatt opp i 2013.

- Det ligger i siktelsen at vi ikke kan utelukke at det er flere involverte i saken, sa politiet på en pressekonferanse i dag - med tanke på at mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Forsvarer Odd Rune Tostrtup forklarte tidligere i dag at folk vet om saken.

- Vi holder kortene tett, og gir ikke ut mer opplysninger om saken. Det er fordi det er mennesker der ute i samfunnet som vet ting om saken, og som vil bli avhørt. Det er i klienten vår sin interesse at ingenting lekker ut, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!