Han har grått hår og dress og er konservativ, men her blir han et homoikon for verden

«Big Gay Rainbow»-talen deles nå i vill fart på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den konservative New Zealand-politikeren Maurice Williamson hadde sett et tegn fra oven før han inntok talerstolen i parlamentet onsdag. Der forklarte han i store ord hvorfor han støtter loven som åpner for homofile ekteskap i landet.

Talen sprer seg nå verden rundt. Den har fått over 500 000 visninger på YouTube, og ifølge news.com.au er Williamson nå en ettertrakted talkshow-gjest. Han ble blant annet invitert til Ellen DeGeneres' show, men måtte takke nei til den lesbiske TV-stjerna siden han ikke kunne la henne betale flyturen hans, skriver nettavisen.

- Alle burde høre på denne. Rett og slett briljant, skriver den irske popstjerna Ronan Keating på Twitter.

Latter og applaus I talen går politikeren hardt ut mot kritikerne som har tydd til skitne triks i kampen mot lovforandringen.

- I ett brev ble det sagt at loven kommer som følge av tørken vi har hatt. Men la meg si dette: I morges pøste det ned og den mest enorme homofile regnbuen reiste seg over Auckland, sa han i talen.

Lokale 3News karakteriserer Williamson som godt plantet på den konservative høyresiden, og påpeker at han er et usansynlig homoikon.

Talen vekket både latter og applaus i folkeforsamligen takket være latterliggjøring av dommedagsprofetene som har hevdet at «samfunnet vil falle sammen» dersom homofile skulle få lov til å gifte seg.

- En katolsk prest sa at jeg støttet en unormal handling. Det er litt rart å høre fra en som har gått i sølibat, sa 62-åringen.

- Du vil brenne i helvete i all evighet En annen perle kom da han fortalte om en ivrig brevsender som hadde skrevet at Williamson og andre som støttet loven, ville brenne i helvete i all evighet.

- Det var en tabbe, for jeg har studert fysikk, sa Williamson.

- Jeg hadde vart i 2,1 sekunder, det kan vel ikke kalles en evighet?

Det som iallfall er klart er at loven ble vedtatt med 77 stemmer mot 44 og at Williamson er blitt en av New Zealands største stjerner ute i verden.

Etter at loven ble vedtatt brøt tilskuere inne i salen ut i en spontan maori-kjærlighetssang mens jublende politikere tørket sine tårer. Gledesscenen er sett av over 1 million på nettet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer