Bislett-skytingen

- Han har hatt det beintøft

Rustam Louis Foss (33) som tirsdag ble skutt og drept av politiet på Bislett, slet med psykiske lidelser og rusproblemer. - Uheldig at han ble overført til fengsel, sier Roar Foss - «fosterfaren».

DREPT: Dagbladet publiserer navn og bilde av Rustam Louis Foss (33), etter ønske fra, og i samråd med familien. Video: Tipser / Dagbladet TV. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV / Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han kalte meg for fatter'n, sier Roar Foss til Dagbladet.

Han snakker om den 33 år gamle mannen, Rustam Louis Foss, som tirsdag ble skutt og drept av politiet i Thereses gate på Bislett, etter å ha havnet i en konfrontasjon med politiet.

Mannen ble i fjor dømt til tvungent psykisk helsevern, og var tirsdag ute på permisjon da han gikk barbeint og i bar overkropp rundt på Bislett med en kniv, hvor han også angrep politiet.

Det er bekreftet fire fornærmede personer i saken - én kvinne, én mann og to politimenn. Ingen av personene skal være alvorlig skadd, ifølge politiet.

- Gutta kom hjem med Rustam i 2004. Han hadde jo ingenting, men hos oss fikk han komme og gå som han ville. Og på grunn av det, har han verdsatt oss veldig høyt.

Foss forteller til Dagbladet at han aldri formelt adopterte 33-åringen, men at han likevel ser på seg selv som en slags farsfigur.

- Var mye alene

«Fosterfaren» beskriver den nå avdøde mannen som en aktiv, blid og sosial fyr, som dessverre har måttet tilbringe mye tid alene.

- Han har hatt det beintøft - på alle mulige måter. Men som den sosiale fyren han var, skaffet han seg et sosialt nettverk som hjalp ham med både kost og losji.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer