Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han har hatt det man kan kalle en kniv. Han sier han utstyrte seg med den fordi han var redd for alt og alle

Drapssiktet mann (55) har godtatt varetektsfengsling.

KVINNE DREPT: Klokka 07.38 i går fikk politiet melding om at en kvinne var knivstukket ved et garasjeanlegg på Manglerud. Kvinnen døde av skadene. 
Foto: Endre Vellene / Dagbladet
KVINNE DREPT: Klokka 07.38 i går fikk politiet melding om at en kvinne var knivstukket ved et garasjeanlegg på Manglerud. Kvinnen døde av skadene. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 55-åringen som er siktet for drap på en kvinne og en mann i Oslo, sier han ikke husker noe fra morgentimene i går. Mannen har ikke tatt stilling til skyldsspørsmålet.

- Han har en type blackout fra tidlig på morgenen. Han har på en måte forstått hva han anklages for, men ikke særlig mer av sammenhengen. Han husker ikke noe, sier mannens forsvarer, advokat Steinar Stenvaag til Dagbladet.

- Var redd for alt og alle I går satt 55-åringen i avhør med politiet i tre og en halv time. Politiinspektør Grete Lien Metlid sier til Dagbladet at etterforskningsledelsen foreløpig ikke vil gi detaljer om hva som kom fram her. Hun ønsker heller ikke å gi detaljer om mulig drapsvåpen.

Ifølge forsvarer Stenvaag har siktede fortalt at han har hatt et våpen.

- Han har hatt det man kan kalle en kniv. Han har forklart at det har vært noe han har utstyrt seg med fordi han var redd for alt og alle. Han hadde innimellom en grad av angst, og utstyrte seg med noe. Det var ikke for å drepe, men for å ha et selvforsvarsvåpen, sier advokaten.

- Hva menes med «det man kan kalle en kniv?»

- Han har forsøkt å beskrive dette. Det var ikke en tradisjonell kniv med skaft og håndtak. Det virker litt uklart på meg hva det er. 

- Er oppgitt Advokaten har i kveld besøkt 55-åringen, som er innlagt på en psykiatrisk avdeling. Her skal mannen gjennomgå en prejuridisiell vurdering. Han har allerede godtatt å bli varetektfengslet i fire uker, ifølge Stenvaag.

- Bildet er det samme som tidligere. Han er relativt dårlig og trenger utrolig mye oppfølging. Han er veldig oppgitt over seg selv og tilværelsen, sier Stenvaag etter besøket hos klienten.

MANN DREPT: Politiet fikk i går klokka 08.21 melding om at en mann var hardt skadet på Tøyen. Mannen døde av skadene. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
MANN DREPT: Politiet fikk i går klokka 08.21 melding om at en mann var hardt skadet på Tøyen. Mannen døde av skadene. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

- Hvorfor er han oppgitt?

- Han forstår ikke hva som har foregått med ham, eller rundt ham. Han er forvirret og oppgitt.

- Klikket for ham 55-åringen, som kommer fra et nordafrikansk land og har blitt utvist av Norge flere ganger, ble i går pågrepet på en psykiatrisk institusjon. Mannen hadde da en time der, ifølge Stenvaag.

- Der sa han noe diffust om at han hadde gjort noe galt eller noe forferdelig, at det hadde klikket for ham, eller noe sånt. Jeg tror ikke han klarte å sette ord på det. Han skjønte bare at noe hadde gått forferdelig galt.

Mannen har flere ganger tidligere forsøkt å få hjelp via behandlingsapparatet i Norge, opplyser advokaten.

- Det som er interessant, er at det viser seg at han har vært innom en psykiatrisk avdeling ett eller annet sted og blitt avvist. Han fikk fortalt at «du er ikke syk», sier Stenvaag.

Politiet har så langt ikke funnet at det er noen relasjon mellom ofrene, men mener det er en relasjon mellom gjerningspersonen og de to drepte.

- Slik vi ser det nå, framstår det ikke som at det er tilfeldige ofre, sier Metlid.

Identifiseres På en parkeringsplass på Manglerud var det en norsk kvinne som ble funnet drept, mens personen som ble funnet drept på åpen gate på Grønland i Oslo, var norsk med utenlandsk opprinnelse, ifølge politiet.

FORSVARER: Advokat Steinar Stenvaag er forsvarer for den 55 år gamle mannen. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
FORSVARER: Advokat Steinar Stenvaag er forsvarer for den 55 år gamle mannen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

Begge beskrives som voksne. Politiet har ennå ikke en klar identifikasjon på de to, og vil derfor avvente å gi ytterligere opplysninger om dem.

- Siden ofrene ikke er formelt identifisert ennå, ber vi om forståelse for at vi ikke kan gå ut med mer konkret informasjon om de avdøde nå, sier politiinspektør Metlid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media