- Han har hudkreft, mangler et øye og har dårlig hørsel

Han ble pågrepet for terror onsdag. I dag ble han løslatt.

PÅGREPET:  Den iraksiske asylsøkeren ble pågrepet i sitt hjem i Greve i København onsdag. Natt til torsdag gjennomsøkte politiet adressen på jakt etter en mistenkelig gjenstand. Foto: Martin Sylvest Andersen / SCANPIX
PÅGREPET: Den iraksiske asylsøkeren ble pågrepet i sitt hjem i Greve i København onsdag. Natt til torsdag gjennomsøkte politiet adressen på jakt etter en mistenkelig gjenstand. Foto: Martin Sylvest Andersen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har løslatt en av de terrormistenkte personene som ble pågrepet i Danmark onsdag, skriver den danske avisa Berlingske Tidende. Mannen er en 26 år gammel irakisk asylsøker som bor i Greve i København.

De tre andre ble i dag varetektsfengslet i fire uker, hvorav to av ukene i full isolasjon. De er siktet etter terrorparagrafen, og i tillegg for våpenbesittelse.

Politiet beslagla ved husransakelse en maskin pistol med 36 skarpe skudd, i tillegg til et magasin inneholdende ytterligere 36 skudd, samt en 9 mm pistol.

- Uskyldig Boligen til den løslatte irakiske asylsøkeren ble i natt ransaket og beboerne evakuert, på jakt etter en mistenkelig gjenstand. Politiet opplyste deretter at de hadde funnet det de var ute etter, uten å opplyse om hva de hadde funnet.

Den danske avisa Ekstra Bladet har snakket med lillebroren hans før han ble løslatt.

- Min bror er uskyldig. Han blir kalt terrorist, fordi han er troende muslim, sier Farooq Muhammed Salman utenfor famililens bolig i Greve, hvor storebroren hans ble pågrepet.  

- Ikke terrorister Farooq er frustrert og sint på politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer