Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han har ikke betalt skatt gjennom et helt tiår

Demokratenes leder Harry Reid presenterer nye skatteanklager mot Mitt Romney, uten å legge fram bevis.

NEKTER: Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney nekter for å ha unndratt skatt, og sier at Reid må holde munn eller legge fram bevis for anklagene. Foto: REUTERS/Rick Wilking/NTBScanpix
NEKTER: Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney nekter for å ha unndratt skatt, og sier at Reid må holde munn eller legge fram bevis for anklagene. Foto: REUTERS/Rick Wilking/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratenes leder Harry Reid hevder at Republikanernes presidentkandidat, styrtrike Mitt Romney, ikke betalte skatt gjennom et helt tiår.

Reid har ikke framlagt dokumentasjon som underbygger påstanden, men sier til amerikanske medier at han har en vanntett kilde i saken.

I et intervju med nettavisa Huffington Post sier Reid at han ble kontaktet av en anonym investor i Romneys tidligere investeringsselskap Bain Capital. «Harry, han har ikke betalt skatt på ti år», skal investoren ha sagt.

Krever bevis Demokratene har lenge forsøkt å rette søkelyset mot den republikanske presidentkandidatens formue og hvor lite han har betalt i skatt. Torsdag brakte Reid informasjonen videre til Senatet.

- Ryktene går ut på at han (Romney) ikke har betalt noe i skatt på ti år, sa Reid, ifølge Reuters.

- La ham legge fram bevis på at han har betalt. For det har han ikke, la han til.

Romney reagerer imidlertid med å kreve at Reid selv legger fram bevis - eller lukker munnen.

- Harry må fortelle hvem han har snakket med. Dette er selvsagt helt og holdent uriktig. Det er usant og unøyaktig, sier Romney, som torsdag gjenopptok valgkampen i USA etter en utenlandsreise.

Obama betaler mer Romney la fram dokumentasjon i januar på at han har betalt over 6 millioner dollar i skatt i 2010 og 2011, men har nektet å legge fram flere skattedokumenter, noe som har gitt demokratene vann på mølla.

Samtidig viser skatteberegninger at Barack Obama hadde en høyere skattesats enn Romney i fjor, trass i at Romney tjener mye mer enn presidenten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media