- Han har ikke betalt skatt gjennom et helt tiår

Demokratenes leder Harry Reid presenterer nye skatteanklager mot Mitt Romney, uten å legge fram bevis.

NEKTER: Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney nekter for å ha unndratt skatt, og sier at Reid må holde munn eller legge fram bevis for anklagene. Foto: REUTERS/Rick Wilking/NTBScanpix
NEKTER: Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney nekter for å ha unndratt skatt, og sier at Reid må holde munn eller legge fram bevis for anklagene. Foto: REUTERS/Rick Wilking/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Demokratenes leder Harry Reid hevder at Republikanernes presidentkandidat, styrtrike Mitt Romney, ikke betalte skatt gjennom et helt tiår.

Reid har ikke framlagt dokumentasjon som underbygger påstanden, men sier til amerikanske medier at han har en vanntett kilde i saken.

I et intervju med nettavisa Huffington Post sier Reid at han ble kontaktet av en anonym investor i Romneys tidligere investeringsselskap Bain Capital. «Harry, han har ikke betalt skatt på ti år», skal investoren ha sagt.

Krever bevis Demokratene har lenge forsøkt å rette søkelyset mot den republikanske presidentkandidatens formue og hvor lite han har betalt i skatt. Torsdag brakte Reid informasjonen videre til Senatet.

- Ryktene går ut på at han (Romney) ikke har betalt noe i skatt på ti år, sa Reid, ifølge Reuters.

- La ham legge fram bevis på at han har betalt. For det har han ikke, la han til.

Romney reagerer imidlertid med å kreve at Reid selv legger fram bevis - eller lukker munnen.

- Harry må fortelle hvem han har snakket med. Dette er selvsagt helt og holdent uriktig. Det er usant og unøyaktig, sier Romney, som torsdag gjenopptok valgkampen i USA etter en utenlandsreise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer