AKTOR OG FORSVARER: Forsvarer Arne Gunnar Aas og politiadvokat Kari Kirkhorn utenfor rettssalen i dag 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AKTOR OG FORSVARER: Forsvarer Arne Gunnar Aas og politiadvokat Kari Kirkhorn utenfor rettssalen i dag Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

- Han har ingen forklaring til hvordan babyen ble skadet

Forsvarer sier babydrapssiktet mann er i sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et samboer par (29 og 30 år) ble i dag varetektsfengslet i to uker. De er begge siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette på deres ti uker gamle baby.

De to ble siktet etter at den endelige obduksjonsrapporten viste at gutten var påført flere alvorlige skader. Begge to nekter straffskyld.

- Politiet har spurt ham om hvordan skadene kan ha oppstått, og han har ingen forklaring til det. Han sier at han selv ikke har gjort det, og at han ikke har noen grunn til å tro at mor har gjort det, sier advokat Arne Gunnar Aas, som forsvarer mannen (29), til Dagbladet.

Foreldreparet kom til Akershus universitetssykehus (Ahus) med sin alvorlig skadde guttebaby 17. desember i fjor. Han var så alvorlig skadet at han ble sendt videre til eksperter på Rikshospitalet, hvor han døde tre dager senere. De to ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge i januar i år.

Forsvarer Aas sier klienten er sjokkert over at siktelsen nå er utvidet.

- Han har visst at han har vært siktet for legemsbeskadigelse, men overgang til drap er dramatisk, sier Aas.

Også mor er fortvilet, sier forsvarer Bjørn Rudjord.

- Hun er sterkt preget av saken og utvidelsen av siktelsen, sier hennes advokat Bjørn Rudjord.

Politiadvokat Kirkhorn sier at babyen er påført flere skader, og at det har skjedd ved ulike anledninger, men vil ikke utdype hva slags skader dette er. Politiet mener åstedet er parets bolig i Oslo.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram