- Han har ingen respekt for loven og utgjør en fare for oss alle

Mannen (34) har blitt fratatt førerkortet for livet. Tatt uten førerkort for 65. gang og for ruskjøring for 14. gang i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til i dag ble 34-åringen tatt uten førerkort ved Solhøgda i Mandal for 65. gang, melder Fædrelandsvennen. Bilføreren ble også tatt for ruskjøring for 14. gang.

Politiadvokat Leif Aleksandersen opplyser at UP ble oppmerksom på bilen og kjørte etter den, før de stoppet mannen og gjennomførte kontroll.

- Vanvittig Mannen fra Vennesla hadde brukt amfetamin, og erkjente alle forhold, ifølge politiet.

- Dette er en kjenning. Han mistet førerkortet for alltid i 2012, og det er noe vanvittig med tilfeller jeg blar gjennom her. Han kan forvente ubetinget fengsel, opplyser Aleksandersen til Dagbladet.

Skrekkføreren har blitt domfelt 18 ganger, sist 9. januar i fjor. Da ble han dømt til ett år og to måneder fengsel for flere kjøringer i ruspåvirket tilstand.

- Har ingenting på veiene å gjøre Politiadvokaten er ukjent med om mannen ble fengslet i natt, men opplyser at han ikke sitter i arresten i Arendal, Kristiansand eller Mandal. Men ifølge Aleksandersen kan det skyldes at han har blitt overført til fengselet, for han burde ha blitt fengslet på stedet på grunn av gjentakelsesfare, mener han.

- Han er suverent utenfor loven og har ingen respekt for veitrafikkloven i det hele tatt. Det blir nok å gjenspeile seg i dommen han får. Det er en åpenbar gjentakelsesfare, og har absolutt ingenting på veien å gjøre, sier Aleksandersen.

- Dette er åpenbart en som utgjør en betydelig fare for alle oss andre, og alle dommene viser dette, sier han videre.

- Han har vært domfelt for flere tilfeller av høypromille, og kjører hele døgnet. Hans kjøring medfører en betydelig økt risiko for alvorlig skade.

Hjelpesløse Aleksandersen opplyser at mannen har kjøreforbud, og at politiet normalt beslaglegger bilen han har benyttet på stedet - dersom den ikke har blitt stjålet eller «tyvlånt» av venner.

- Han har tidligere vært involvert i en biltyverisak, og politiet tar bilen fra ham med en gang han kjører med den. Hvis det er en bil han har stjålet eller tyvlånt leveres den tilbake til eieren, sier Aleksandersen.

Men et dilemma politiet stadig støter på er venner som lyver om utlån av bil til rusførere eller folk uten førerkort.

- De benekter alltid å ha lånt ut bilen, og vi kan bare ta fra noen bilen dersom de visste om at den var lånt ut, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer