Han har kallenavnet prins pils og har rykte for å være mediefiendtlig

Willem-Alexander tar over tronen etter sin mor på tirsdag, og har sluttet fred med pressen.

SNART KONGE: Willem-Alexander tar over tronen etter sin mor på tirsdag. Foto: Stealla Pictures
SNART KONGE: Willem-Alexander tar over tronen etter sin mor på tirsdag. Foto: Stealla Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Før han roet seg ned, rakk kronprins Willem-Alexander å få kallenavnet prins Pils og rykte på seg som mediefiendtlig. Når han overtar tronen etter sin mor tirsdag, har han sluttet fred med pressen og har det nederlandske folket i ryggen.

Ifølge undersøkelser gjengitt av AFP har 46-åringen støtte fra to tredeler av folket når dronning Beatrix abdiserer tirsdag 30. april. Likevel innrømmet han og kona, kronprinsesse Maxima, fredag at de er nervøse før innsettelsen som Europas yngste kongepar. Snittalderen ellers er 71 år.

Kronprinsen, eller prinsen av Oranien, som er korrekt tittel fram til tirsdag, har sagt at han ønsker å være en tradisjonell konge tilpasset det 21. århundre. Trebarnsfaren understreker at image og protokoll ikke er veldig viktig for ham.

Det har han i og for seg bevist allerede, ettersom han lenge ble plassert i kategorien «motvillig medlem av europeisk kongehus».

Kontroversielle valg Bare elleve år gammel ba prinsen nederlandske medier dra til helvete under en fotografering. I løpet av 1980-årene fikk han rykte på seg for å være glad i å feste, og bildet av ham som øldrikkende begersvinger befestet kallenavnet Prins Pils.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer