«Han har ødelagt det som var så fantastisk»

Hilde Førland (31) og andre foreldre i idylliske Kringlebotn i Bergen er sinte. Da sexforbryteren forgrep seg på ei sju år gammel nabojente, forgrep han seg samtidig på et helt bomiljø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Freden og tryggheten er erstattet med uhygge og usikkerhet.

«Mamma! Du må ikke snakke med de fremmede mennene!» Det bekymrede ropet kommer fra Hilde Førlands sju år gamle sønn. Den oppmerksomme guttungen har sett moren snakke med to ukjente personer. De fremmede er Dagbladets reportere.

Frykt og sinne

- Han ble veldig redd da det ble kjent, forteller Førland, som bor bare knappe hundre meter fra stedet hvor skolejenta ble overfalt og grovt misbrukt tirsdag ettermiddag.

Selv om sønnens utrop fører til en viss munterhet, kan det stå som et bilde på stemningen blant beboerne i Kringlebotn. Gutten går på samme skole, på samme klassetrinn, som offeret.

- Jeg ble veldig redd, og veldig sint, da jeg fikk høre hva som var skjedd. Her har det alltid vært så rolig og fredelig. Noe ble liksom ødelagt, sier trebarnsmoren.

Fredfull utpost

Boligområdet ligger som en fredet plett i bydelen Fana sør i Bergen. Av politiet beskrives Kringlebotn som et av de roligste, tryggeste og mest harmoniske steder i hele Bergen. Det tolv år gamle byggefeltet ligger utenfor allfarvei.

I naturskjønne omgivelser litt oppe i fjellet, og uten gjennomgangstrafikk, framstår området som en fredfull utpost. Fra skogkanten kan man kikke ned på det travle bydelssentret Nesttun. Til tross for at bare noen kilometer skiller, er det som å titte inn i en annen, støyete, urolig og fjern verden.

Frykter nye overgrep

- Dette stedet har vært helt ideelt for barn. Her har det vært fredelig og rolig. Plutselig ble alt forandret.

Ordene kommer fra en mor som har to barn på Kringlebotn skole. Hun ønsker å være anonym. Hun frykter overgriperen skal slå til igjen. Mot hennes barn.

- Han har ødelagt det som var så fantastisk. Det vi bare hører om fra andre steder i verden, skjer plutselig bak husveggen din. Det er ganske sterkt, sier hun.

Vanligvis går barna alene, eller sammen med venner, til og fra skolen, som ligger sentralt plassert i boligfeltet. Men i går var det annerledes: Utenfor skolen sto bekymrede foreldre og ventet på sine små. Ingen fikk gå alene hjem.

- Det har aldri vært så mange foreldre ved skolen før. Kanskje bortsett fra første skoledag, sier en mor med et vemodig smil.

ÅSTEDET: Her skjedde overgrepet tirsdag ettermiddag. Stedet ligger like ved flere bolighus og en barnehage.