- Han har ødelagt mange liv

68-åringen fikk betalt av barnevernet samtidig som han var nestleder i en privat støtteforening. I går ble den tidligere Frp-politikeren funnet skyldig i sexovergrep mot unge gutter som han skulle hjelpe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Borgarting lagmannsrett, rettssal 20, klokka 11.59 i går:

Den tidligere nestlederen av Det Norske Familieverns Landsforening (DNFL) blir av juryen funnet skyldig i seksuelle overgrep mot unge vanskeligstilte barn.

Han sitter i rullestol. 68-åringen fikler nervøst med hendene, og stirrer ned i bordplata.

Sju meter unna sitter moren til et av de tre ofrene. Hun prøver å møte øynene til tiltalte, men bryter ut i gråt etter at juryformannen svarer tre ganger «ja» på spørsmålene i tiltalen.

Lettet

Ute på gata tenner moren en røyk. Hun er lettet over at rettsmarerittet snart er over.

- Jeg frykter at min sønn, som var mellom 11 og 13 år da dette skjedde, aldri vil få et normalt liv. Denne mannen har ødelagt livet til en rekke barn. Det er godt å vite at han nå også er funnet skyldig i lagmannsretten, sier moren.

Ingen vet hvor mange barn som skal ha blitt sexmisbrukt etter at de fikk hjelp av DNFL. 68-åringen, som var aktiv lokalpolitiker i Frp, er nå dømt for tre forhold.

Dagbladet får bekreftet at den nå sexdømte 68-åringen i lang tid fikk økonomisk godtgjørelse fra barnevernet for å være støttekontakt og et slags bindeledd overfor familier som hadde kontakt med barnevernet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.