Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han har plettfritt rulleblad, men er nå tiltalt for 43 lovbrudd

Skal ha begått svært grove lovbrudd fra 2006-2011. Først nå blir det rettssak.

OMFATTENDE TILTALE: 21-åringen er tiltalt for 43 lovbrudd i perioden 2006-2011. Foto: Jacques Hvistendahl/Privat
OMFATTENDE TILTALE: 21-åringen er tiltalt for 43 lovbrudd i perioden 2006-2011. Foto: Jacques Hvistendahl/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er tiltalt for 43 lovbrudd i perioden 2006-2011 mener at han ikke kan straffes for store deler av det han har gjort.

Han er tiltalt for blant annet voldtekt av en jente under 14 år, samleie med fire jenter under 14 år og én jente under 16 år.

- I fengslingsmøtene har han sagt at han erkjenner mange av forholdene han er tiltalt for, men nekter straffskyld. Dette blant annet fordi han mener han ikke visste hvor gamle jentene var, sier Politiadvokat Ann Elisabeth Billa til Dagbladet.

Rettssaken starter 1. oktober i år.

Ikke tidligere straffedømt Mannen er ikke tidligere straffedømt selv om han er titalt for episoder så langt tilbake som i 2006.

- Vi hadde mannen under etterforskning i 2006 på grunn av en anmeldelse, men vi måtte henlegge saken på grunn av bevisets stilling, sier Billa.

I 2010 kom det en ny anmeldelse mot mannen av lik karakter som den første anmeldelsen.

- Da vi mottok den andre anmeldelsen og startet en ny etterforskning dukket det opp ting vi ikke hadde avdekket før. Blant annet datamateriale og bilder som igjen ledet oss til andre potensielle ofre. Etterhvert som dette også kom i mediene, var det flere som tok kontakt med oss, sier Billa.

- Dette har vært en løpende etterforskning siden den andre anmeldelsen, sier politiadvokaten.

Ikke varetektsfengslet Til tross for den alvorlige tiltalen er ikke mannen varetektsfengslet.

- Han satt varetektsfengslet i rundt ett år. Politiet ønsket å holde ham i varetekt frem til rettssaken i oktober, men dette ble avvist i retten. Dermed har 21-åringen fått meldeplikt hos politiet og besøksforbud mot alle fornærmede i saken, sier Billa.

- Han er tiltalt for brudd på besøksforbud flere ganger. Hvorfor skal han ikke bryte dette igjen?

- Det var også politiets argumentasjon, men det ble avvist i retten, sier Billa.

21-åringen skal ha filmet og tatt bilder av seksuell karakter og brukt dette som utpressing mot de fornærmede for å skremme dem fra å kontakte politiet.

Advokat Jørn Mejdell Jakobsen er mannens forsvarer.

- Jeg har ikke gått gjennom tiltalen med min klient enda, og kan derfor ikke å gå inn i detalj hvordan han stiller seg til den, sier Jakobsen til Dagbladet.

- Kvelte jenter Mannen skal ifølge tiltalen ha tatt kvelertak på to jenter slik at de besvimte og rispet opp flere personer med kniv. Han skal også ha utøvd vold i form av slag og spark.

Han er også tiltalt for vold mot sin lærer på videregående skole og for å ha nikket til en politimann.

Tiltalte var selv tenåring da de fleste av overgrepene skal ha funnet sted.

Statsadvokat Stine Andreassen har tatt ut tiltalen.

- Det er en svært alvorlig sak hvor strafferammen på de mest alvorlige handlingene er 10 års fengsel, men jeg har ikke tatt ut noen konkret straffeutmåling enda, har Andreassen sagt til Dagbladet tidligere.

- Har levd i utrygghet Bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen, som representerer seks av de fornærmede i saken, forteller at de unge ofrene er sterkt preget av det de har blitt utsatt for. De har også hatt det vanskelig i perioden der gjerningsmannen har vært på frifot.

-  Det har vært svært belastende. Jeg vet at det har vært vanskelig for mange av jentene å bevege seg fritt ute. Der de i utgangspnuktet skulle hatt en fredelig ungdomstid, har de i stedet måttet leve i et miljø preget av utrygghet, sier bistandsadvokaten til Dagbladet.

Hun betegner forholdene i tiltalen som svært alvorlige.

- Noen av ofrene opplevde voldsbruk og trusler i tillegg til de seksuelle handlingene, sier Reiestad Hansen.

Flere av jentene skal ikke ha turt å gå til politiet før de ble eldre, og enkelte av de fornærmede ble først identifisert  gjennom bildematerialet som ble beslaglagt.

- Noen av de fornærmede kjenner hverandre, men tiltale ser også ut til å ha operert andre steder på Østlandet, sier Reiestad Hansen.

SKOLEN: På denne skolen i Kongsvinger gikk tiltalte. Foto: Jacques Hvistendahl
SKOLEN: På denne skolen i Kongsvinger gikk tiltalte. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media