- Han har sagt at han knivstakk jenta

Angrepet mot den 13-årige jenta i Troms framstår som uprovosert. Politiet har funnet en kniv på kirkegården.

ÅSTEDET: Knivstikkingen fant sted på en kirkegård ikke langt fra skolen hvor jenta er elev.  Foto: Espen Bless Stenberg / NORDLYS
ÅSTEDET: Knivstikkingen fant sted på en kirkegård ikke langt fra skolen hvor jenta er elev. Foto: Espen Bless Stenberg / NORDLYSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har pågrepet en mann i 60-åra etter at en 13 år gammel jente ble knivstukket og alvorlig skadd på vei til skolen i Kvæfjord i Troms.

- Vi har ikke fått avhørt ham ennå, men han har uoppfordret sagt at han stakk jenta. Det var det han sa da han ble pågrepet, sier stasjonssjef Geir Pedersen ved Harstad politistasjon til Dagbladet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 08.16.

Mannen, en norsk statsborger bosatt i Kvæfjord kommune, er kjent av politiet fra før, men har ikke et kriminelt rulleblad. Politiet sier angrepet på jenta framstår som uprovosert, og at det ikke er noe som tyder på at de kjente hverandre fra før.

- Vi håper å få avhørt ham i løpet av dagen. Han er nå til legesjekk, sier Pedersen.

Et vitne sier til Nordlys at knivstikkingen fant sted på en kirkegård rundt 150 meter fra Borkenes skole, hvor jenta er elev. Etter hendelsen forsøkte hun å ta seg til skolen for å få hjelp. Politiet sier det er uklart om det var vitner til selve hendelsen.

VAR PÅ VEI TIL SKOLEN: Jenta er elev på Borkenes skole. Foto: Espen Bless Stenberg / NORDLYS
VAR PÅ VEI TIL SKOLEN: Jenta er elev på Borkenes skole. Foto: Espen Bless Stenberg / NORDLYS Vis mer

- Vi har beslaglagt en kniv i nærheten av åstedet. Jenta kom seg, så vidt det er oss kjent, ikke helt til skolen, men ble tatt hånd om av flere personer. Det var ikke langt unna skolen det skjedde.

Skadene, som ble påført ved stikk i mageregionen, betegnes som alvorlige. Jenta var ved bevissthet da hun ble sendt til Harstad sykehus.

- Jenta ble stabilisert på Harstad sykehus og flydd til Tromsø med helikopter for videre behandling, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen ved Universitetssykehuset Nord-Norge til Dagbladet. Han kan ikke oppgi ytterligere informasjon om skadeomfanget.

- Har mannen fått oppnevnt en forsvarer?

- Nei, så langt har vi ikke kommet, han er fremdeles til legesjekk. Det er ikke tatt ut siktelse mot ham, det vil si — per definisjon er han siktet siden han er pågrepet — men det er ikke tatt ut noen konkret siktelse.

- Vi har foreløpig ingen opplysninger om at han var synlig påvirket av rus, men det blir rutinemessig sjekket.

ALVORLIG SKADD: Jenta ble stukket i mageregionen. Foto: Espen Bless Stenberg / NORDLYS
ALVORLIG SKADD: Jenta ble stukket i mageregionen. Foto: Espen Bless Stenberg / NORDLYS Vis mer

Et vitne sier til Dagbladet at mannen var i besittelse av kofferter da han ble pågrepet av politiet. Pedersen kan ikke kommentere denne opplysningen.

- Nei, jeg har ikke fått rapporten eller noe informasjon om dette. Det får vi komme tilbake til når han er avhørt, sier Pedersen.

Ordfører Torbjørn Larsen i Kvæfjord kommune er sjokkert over hendelsen. Til Nordlys sier han at dette berører alle i lokalsamfunnet.

 - Vi har iverksatt kommunens kriseteam og ha opprettet en pårørerendetelefon for de som trenger informasjon og hjelp. Dette er en forferdelig situasjon for alle, spesielt de pårørende, sier ordføreren til Nordlys.

Saken oppdateres.

KNIVSTUKKET: En 13 år gammel jente er alvorlig skadd etter at hun ble knivstukket på skoleveien. En mann i 60-åra er pågrepet. Foto: Espen Bless Stenberg / NORDLYS
KNIVSTUKKET: En 13 år gammel jente er alvorlig skadd etter at hun ble knivstukket på skoleveien. En mann i 60-åra er pågrepet. Foto: Espen Bless Stenberg / NORDLYS Vis mer