- Han har sine tanker om hvor hun er

Agnes (34) er fortsatt sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JÆREN TINGRETT (Dagbladet): Nesten fem timer etter at retten ble satt, kom aktor og forsvarer ut av Rettssal 2 i Jæren tingrett i kveld.

- Han har sine tanker og teorier om hvor hun er, sier den sikta mannens forsvarer, Ørjan Eskeland om Agnes Elisabeth Müller (34), som har vært savnet siden Skjærtorsdag.

Den tyske mannen (34) ankom retten klokka 13, iført blå hettegenser. Han satt med hodet bøyd ved siden av sin advokat, mens retten ba at møtet skulle gå for lukkede dører.

- Hvordan forklarer han at han ikke meldte henne savnet før etter nærmere tre dager?

- Jeg vil ikke gå inn på forklaringen hans, men han er klar på hvor han var. Han husker alt. Vi ber selvfølgelig politiet om å etterforske de opplysningene, sier Espeland til Dagbladet etter møtet.

Politiet og advokaten er svært sparsommelige på detaljer, og har unnlatt kjennelsen fra offentligheten - hvilket er svært sjeldent.

- Jeg skulle gjerne ha uttalt meg om forklaringen i media, men jeg føler ikke at jeg kan det slik som retten nå har lagt lokk på saken, sier advokaten.

34-åringen er siktet for forsettelig drap, men nekter straffskyld og ville derfor begjære seg løslatt. Det var av hensyn til etterforskninga at møtet foregikk uten at pressen fikk være tilstede.

I dag er det to uker siden Agnes ble sett sist, trolig på fergeleiet ved Oanes i Forsand kommune, en drøy halvtimes kjøretur fra der de to bor.

- Nå har han det selvfølgelig vondt. Han tenker mye på barna sine og på kona si, og er forferdet over å bli siktet i saken, sier Espeland til Dagbladet.

Det er foreløpig ikke kjent hva retten kom fram til bak de lukkede dørene, men aktor har bedt om fire uker med brev- og besøksforbud.  Kjennelsen ferdigstilles i kveld, men er unntatt offentligheten.

- Vi vil begjære ektemannen varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud, hvorav de to første undergitt fullstendig isolasjon, sa Kristin Nord-Varhaug, politiinspektør og aktor i saken, i en pressemelding onsdag morgen.

SAVNET: Agnes Elisabeth Müller snakker godt norsk med tysk aksent. Hun er cirka 170 høy, med normal kroppsbygning. Da hun forsvant var hun trolig kledd i blå jeans, hvit jakke og lysebrune sko.
SAVNET: Agnes Elisabeth Müller snakker godt norsk med tysk aksent. Hun er cirka 170 høy, med normal kroppsbygning. Da hun forsvant var hun trolig kledd i blå jeans, hvit jakke og lysebrune sko. Vis mer

Fram til mandag hadde ektemannen status som vitne i saken, men ble siktet etter på grunn av tekniske spor og motstridende forklaringer til politiet.

- Han har det ikke godt, han synes dette er svært tungt, sier Espeland om klienten.

I dag skriver Dagbladet om en av parets nærmeste naboer, Sigve Schelbred, som snakket med ektemannen like før han ble siktet i saken.

- Jeg var oppe hos dem for å fortelle at sauene mine gikk løs, og da spurte han meg om jeg hadde hørt at hun var savnet. Han fortalte at det var over alt på nyhetene, sier Schelbred.

Agnes Elisabeth Müller snakker godt norsk med tysk aksent. Hun er cirka 170 høy, med normal kroppsbygning. Da hun forsvant var hun trolig kledd i blå jeans, hvit jakke og lysebrune sko.

I MØTE: Advokat Ørjan Espeland har vært i Jæren tingrett i hele dag, sammen med Agnes' ektemann. Foto: Endre Vellene
I MØTE: Advokat Ørjan Espeland har vært i Jæren tingrett i hele dag, sammen med Agnes' ektemann. Foto: Endre Vellene Vis mer