Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han har skapt verdens største netthandelsdag. Du har neppe hørt om den

Omsatte for 63,2 milliarder kroner på «singel-dagen».

SUKSESS Den tidligere engelsklæreren Jack Ma fra Kina har blitt landets rikeste mann med sitt netthandelsselskap Alibaba. Foto: AFP PHOTO / FILES / Jewel Samad
SUKSESS Den tidligere engelsklæreren Jack Ma fra Kina har blitt landets rikeste mann med sitt netthandelsselskap Alibaba. Foto: AFP PHOTO / FILES / Jewel Samad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): 11. november har fått tilnavnet «singel-dagen» (Singles Day). Datoen er valgt på grunn av alle ett-tallene.

Opprinnelig ble dagen startet på 1990-tallet av universitetsstudenter som en slags spøk og anti-Valentindag, men i 2009 ble det omgjort til en enorm kommersiell begivenhet av det kinesiske netthandelselskapet Alibaba.

I fjor omsatte selskapet for 5,8 milliarder dollar (om lag 39,4 milliarder kroner) og i år slo det alle rekorder. Ifølge Slate ble det på 24 timer handlet for 9,3 milliarder dollar (om lag 63,2 milliarder kroner) hos Alibaba i Kina. Når tallene kommer inn for Alibabas handel utenfor Kina, vil dette øke kraftig.

Likevel opplevde selskapet en av sine verste dager siden det gikk på børsen i New York 19. september. Aksjekursen falt med 3,87 prosent. Analytikere spekulerer i om dette skyldes at selskapets styreleder, Jack Ma, kan ha skremt investorer med et intervju han ga til CNBC.

- I dag når folk har store forventninger, da blir jeg bekymret. Vi er ikke så gode ennå. Vi er et selskap som bare er 15 år gammelt selskap. Det er et ungt selskap. Det er en ung bransje, og det er ikke lett, sier Ma.

Ma er en tidligere engelsklærer som ble Kinas rikeste mann. Han har, ifølge Forbes, en anslått formue på 162,5 milliarder kroner.

Han har bygd opp netthandelselskapet Alibaba, som er gigantisk i Kina. Da selskapet gikk på børs i New York i september i år, ble det verdsatt til rekordsummen 25 milliarder dollar (om lag 170 milliarder kroner).

SOPET INN: En elektronisk tavle viser hvordan pengene fosser inn på netthandelsidene til Alibaba i Kina. Foto:EPA/SHERWIN CHINA OUT
SOPET INN: En elektronisk tavle viser hvordan pengene fosser inn på netthandelsidene til Alibaba i Kina. Foto:EPA/SHERWIN CHINA OUT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media