Han har skapt verdens største netthandelsdag. Du har neppe hørt om den

Omsatte for 63,2 milliarder kroner på «singel-dagen».

SUKSESS Den tidligere engelsklæreren Jack Ma fra Kina har blitt landets rikeste mann med sitt netthandelsselskap Alibaba. Foto: AFP PHOTO / FILES / Jewel Samad
SUKSESS Den tidligere engelsklæreren Jack Ma fra Kina har blitt landets rikeste mann med sitt netthandelsselskap Alibaba. Foto: AFP PHOTO / FILES / Jewel Samad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): 11. november har fått tilnavnet «singel-dagen» (Singles Day). Datoen er valgt på grunn av alle ett-tallene.

Opprinnelig ble dagen startet på 1990-tallet av universitetsstudenter som en slags spøk og anti-Valentindag, men i 2009 ble det omgjort til en enorm kommersiell begivenhet av det kinesiske netthandelselskapet Alibaba.

I fjor omsatte selskapet for 5,8 milliarder dollar (om lag 39,4 milliarder kroner) og i år slo det alle rekorder. Ifølge Slate ble det på 24 timer handlet for 9,3 milliarder dollar (om lag 63,2 milliarder kroner) hos Alibaba i Kina. Når tallene kommer inn for Alibabas handel utenfor Kina, vil dette øke kraftig.

Likevel opplevde selskapet en av sine verste dager siden det gikk på børsen i New York 19. september. Aksjekursen falt med 3,87 prosent. Analytikere spekulerer i om dette skyldes at selskapets styreleder, Jack Ma, kan ha skremt investorer med et intervju han ga til CNBC.

- I dag når folk har store forventninger, da blir jeg bekymret. Vi er ikke så gode ennå. Vi er et selskap som bare er 15 år gammelt selskap. Det er et ungt selskap. Det er en ung bransje, og det er ikke lett, sier Ma.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer