FORSVARER 23-ÅRINGEN: Advokat Morten Furuholmen forsvarer en av de tiltalte i den såkalte Bolivia-saken, som startet mandag i Oslo tingrett. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FORSVARER 23-ÅRINGEN: Advokat Morten Furuholmen forsvarer en av de tiltalte i den såkalte Bolivia-saken, som startet mandag i Oslo tingrett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Han har skjult veldig mange ting for meg

Den kokaintiltalte skuespilleren (23) forteller at hun ble bedt om å dra på smuglertur av på-og-av-kjæreste i Bolivia, men sendte kusina. - Jeg angrer på det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kokaintiltalte 23-åringen som har blitt omtalt som den såkalte skuespilleren, hevder hun bare hadde et romantisk forhold med Augusto Toro-Blacutt, som er dømt i den bolivianske delen av Cochabamba-saken.

Påtalemyndigheten har tiltalt fem personer i Norge, fire av dem for å være en del av organisert kriminell gruppe. Påtalemyndighetene mener en 26-åring som allerede soner en narkotikadom er hovedmannen bak forsøket på innførsel av 22,4 kilo kokain.

- Kjenner ikke medtiltalte - Jeg kjenner ingen her, men vet hvem 26-åringen er. Jeg vet han er en god venn av Augusto, men kjenner ham ikke. Augusto har nevnt ham og jeg har sikkert kjørt Augusto til ham, sier 23-åringen i retten.

I retten måtte hun fortelle om sitt forhold til Augusto, som hun har kjent siden hun var rundt 13-14 år. Det skal ha oppstått et på-og-av-forhold mellom de to, der hun reiste ned til Bolivia for å besøke ham. Hun oppdaget senere at han var sammen med en annen kvinne mens de hadde et forhold, og han skal ha prøvd å overbevise henne om at han ønsket å satse på henne.

De planla også å flytte sammen til Bolivia i 2008.

- Skjulte mye for meg - Jeg reiste til Bolivia i mars 2008. Jeg ser i ettertid at han har vært i Peru, men de tvisste jeg ikke. Han oppga meg som grunn for å dra ned tidligere for å ordne med hus i Santa Cruz. Han ville sikkert ikke at jeg skulle vite om det, sier hun.

- Han har skjult veldig mange ting for meg. Det har jeg oppdaget de siste årene. Forklaringen er vel at han ikke ville at jeg skulle begynne å stille spørsmål.

23-åringen forteller at hun nektet å vitne mot Augusto i begynnelsen fordi de var kjærester.

- Jeg ønsket ikke å komme i en situasjon der jeg måtte vitne mot en person som jeg har hatt et nært forhold til.

23-åringen reagerer også på at hun er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen.

- Jeg synes det er latterlig at jeg sitter her tiltalt for å være en del av organisert kriminell gruppe. Du påstår at jeg har vært i ledertog med Augusto der nede.

- Angrer på at jeg sa ja Likevel erkjenner hun kjennskap til en smuglertur til Ecuador.

- Jeg ble bedt om å dra ned og holde en jente med selskap i Ecuador. Da var det ikke snakk om at jeg skulle ta med meg noe tilbake. På grunn av audition i Danmark kunne jeg ikke dra, så da satte jeg Augusto i en vanskelig situasjonen. Da ba jeg min kusine om å gjøre det.

- Hvorfor var det viktig å holde jenta i Ecuador med selskap?

- Det var vel fordi hun ikke ønsket å reise alene. Jeg angrer på at jeg satte min kusine i den situasjonen og ba henne dra ned dit. Min tante ønsket ikke at hun skulle reise ut av Europa i det hele tatt.

NORSK DEL AV BOLIVIA-SAKEN: Advokat Carl Bore (t.h) forsvarer den kokaintiltalte 21-åringen som rømte fra Bolivia fra straffeforfølgelse. (I forgrunnen advokat Magne Brun, og bakerst til venstre Morten Furuholmen). Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
NORSK DEL AV BOLIVIA-SAKEN: Advokat Carl Bore (t.h) forsvarer den kokaintiltalte 21-åringen som rømte fra Bolivia fra straffeforfølgelse. (I forgrunnen advokat Magne Brun, og bakerst til venstre Morten Furuholmen). Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer

- Hva skulle hun ha med tilbake?

- Jeg skjønte at det var noe som ikke var bra. At det var ren kokain fikk jeg ikke forklart. Jeg ble forklart at det var et stoff som kunne brukes til å lage narkotika. Det var ikke meningen at min kusine skulle ha det med seg, men etter at jeg hentet henne på flyplassen viste hun meg noen sjampoflasker som hun hadde med tilbake, sier 23-åringen.

Fikk 30 000 kroner Hun forteller at hun begynte å tenke på at dette ikke var noe bra etter at kusina reiste ned til Ecuador.

- Jeg tar selvkritikk for at jeg helt i begynnelsen sa ja til å gjøre dette.

23-åringen forteller at hun møtte en mann i VG-passasjen og mottok 30 000 kroner for jobben kusina gjorde, som betaling for dette.

- Jeg fikk en telefon av Augusto for å ringe ham. Det var en ung mann som ikke var norsk, sier 23-åringen.

Hun forteller at hun videre leverte sjampoflaskene til den samme mannen ved Nationaltheateret.

- Jeg vil ikke spekulere i hva som var i disse sjampoflaskene.