- Han har slitt i mange år for å få støtte av kommunen

Mannen som er siktet for å ha knivstukket jente (13) bor i telt fordi han måtte rømme leiligheten.

BOR I TELT: Mannen som er siktet for å ha stukket en 13 år gammel jente med kniv bor i dette teltet - som står omkring to meter fra stede der jenta ble stukket. Foto: Espen Bless Stenberg / NORDLYS
BOR I TELT: Mannen som er siktet for å ha stukket en 13 år gammel jente med kniv bor i dette teltet - som står omkring to meter fra stede der jenta ble stukket. Foto: Espen Bless Stenberg / NORDLYSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HARSTAD/TROMSØ (Nordlys): Det var tidlig mandag morgen at en 13-årig jente ble knivstukket på vei til skolen.

Gjerningspersonen, en mann i begynnelsen av 60-årene, ble pågrepet cirka en halvtime senere ved et busstopp.

Ifølge Geir Pedersen, stasjonssjef ved Harstad politistasjon, skal han allerede da han erkjent knivstikkingen.

«Jeg har gjort noe dumt», skal mannen ha sagt ifølge Pedersen.

Mandag ettermiddag opplyser politiet at mannen har en somatisk lidelse og han er innlagt på psykiatrisk avdeling ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Harstad.

Så langt har ikke mannen vært i stand til å la seg avhøre. Heller ikke fornærmede, som ble fraktet til UNN i Tromsø med skader som beskrives som alvorlige, men stabile, er avhørt.

Bor i telt Nordlys har snakket med den siktedes kamerat og nabo de siste årene. Vedkommende har bodd ved siden av gjerningsmannen i kommunale leiligheter på Borkenes i Kvæfjord kommune.

For noen måneder siden måtte mannen som nå er siktet for knivstikkingen flytte ut.

- Jeg tilbød han å bo på sofaen hos meg, men det ville han ikke. Han måtte flytte ut av leiligheta si på grunn av at det var maur og andre dyr som ødela og spiste den opp, sier kameraten til Nordlys.

Da han følte at han måtte rømme leiligheten, flyttet han inn i et lite telt et stykke utenfor Borkenes sentrum, hvor han har bodd de siste månedene.

Teltet står cirka to kilometer fra der knivstikkingen fant sted mandag morgen.

- Han var helt fin Kompisen klarer ikke å forstå hvordan det kan ha skjedd. Før helga var siktede innom for å få vasket klær slik han har gjort ofte den siste perioden.

- Han var helt fin, og i god form før helga. Jeg kunne ikke se at noe skulle være galt.

Den siktede som er i 60-årene skal tidligere ha hatt et rusproblem, men ifølge kameraten har han holdt seg tørr i fem år. Han skal imidlertid ikke ha fått særlig med oppfølging av det kommunale systemet.

Mannen skal etter det Nordlys kjenner til, ikke være dømt for straffbare forhold tidligere.

- Han har slitt i mange år for å få oppfølging og støtte av kommunen. Dette har han ikke fått noe særlig av, hevder kameraten.

- Men at det skulle føre til knivstikking fikk jeg ingen forsvarsler om, legger han til overfor Nordlys.

- Fått avslag på hjelp Han forklarer at det skal ha vært tøft for kompisen å klare å holde seg tørrlagt uten å få noen oppfølging av fagpersonell.

- Men han skal i lang tid ha fått avslag på hjelp, men har klart seg sjøl ganske lenge. Derfor er det helt uforståelig at dette har skjedd.

Konfrontert med påstandene fra den siktedes kamerat, sier ordfører Torbjørn Larsen (Ap) i Kvæfjord kommune at han ikke kan gå inn konkrete opplysninger om mannen.

- Jeg ber om forståelse for at jeg ikke kan kommentere noe som omhandler gjerningsmannen. Jeg kommenterer ikke person, eller noe annet som omhandler selve hendelsen, sier Larsen til Nordlys.