Valget i USA:

Han har spådd riktig utfall av presidentvalgene de siste 30 åra. Nå tror han Donald Trump vinner

Målingene er jevne, men på de fleste er Hillary Clinton favoritt. Det spiller ingen rolle, mener professor Allan Lichtman.

MED GRUNN TIL Å SMILE: Republikanernes presidentkandidat Donald Trump har grunn til å smile: Den politiske spåmannen Allan Lichtman mener Trump kommer til å vinne presidentvalget, og Lichtman har ikke tatt feil på 30 år. Foto: Reuters / NTB Scanpix
MED GRUNN TIL Å SMILE: Republikanernes presidentkandidat Donald Trump har grunn til å smile: Den politiske spåmannen Allan Lichtman mener Trump kommer til å vinne presidentvalget, og Lichtman har ikke tatt feil på 30 år. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): På meningsmålingene er det forholdsvis jevnt, men de fleste ser ut til å mene at Hillary Clinton, Demokratenes presidentkandidat, er favoritt til å vinne valget 8. november i år.

Historieprofessor Allan Lichtman ved prestisjefylte American University i Washington D.C., er uenig.

Det bør bekymre Clinton.

Riktig siden 1984

For Lichtman har nemlig spådd riktig utfall av hvert eneste presidentvalg de siste 30 åra, helt siden valget i 1984 da Ronald Reagan sto bak det største valgskredet i moderne amerikansk historie.

Historieprofessoren, som underviser ved prestisjefylte American University, har spådommen for årets valg klar: Republikanske Donald Trump har størst sjanse til å vinne valget.

Det melder The Washington Post.

Og hans spådom er ikke basert på meningsmålinger, statistikk eller egen politisk overbevisning, skriver avisa, men et egenutviklet system.

«Nøkler til Det hvite hus»

Han kaller metoden for «Keys to The White House» - altså «Nøkler til Det hvite hus», og beskriver metoden for et «historisk basert» system med 13 påstander man kan svare «riktig» eller «feil» på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer