«Han har stjålet faren min»

MOSS (Dagbladet): Mariannes far var det første offeret for giftspriten. 29-åringen er rasende på den utpekte hovedmannen, og på legevakta i Moss, som sendte faren hjem med metanol i kroppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 29 år gamle kvinnen mistet faren onsdag 4. september, noen få dager før det ble kjent at et livsfarlig spritparti var på avveie i Sør-Norge. Torsdag fastslo politiet at begge de to avdøde mennene fra Moss ble spritforgiftet.

- Pappa ble drept av giftig smuglersprit, sier Marianne.

Mariannes far ble dårlig natt til 4. september, og ble hentet av ambulanse i hjemmet. På legevakta oppfattet legen det som et kraftig astmaanfall, og sendte ham hjem igjen etter å ha gitt ham medisin.

Ringte 113

- Han prøvde å ringe 113 tidlig på morgenen, det kunne vi se på mobilen. Men han klarte det ikke - antakelig fordi han var i ferd med å miste synet. Han krabbet til utgangsdøra, åpnet den, og satte på stereoen for å varsle naboene, sier Marianne.

Først noen timer seinere ble han funnet av en nabo, men da var det for seint. Marianne ble oppsøkt av en prest som ga henne dødsbudskapet seinere på kvelden, og da ramlet hennes verden sammen.

- Det er så tungt å vite at han slet med å få hjelp den siste kvelden. På en måte er det godt å få svar på hva som skjedde, men svarene jeg fikk gjorde meg så sint. Legevakta kunne gjort mer. Hvis han hadde blitt innlagt, kunne han ha vært her i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer