Björn Ivroth. Foto: NTB Scanpix
Björn Ivroth. Foto: NTB ScanpixVis mer

Han har tjent 40 millioner på to år

50 ledere i Evry har tjent minst 200 millioner kroner på aksjer før børs-comeback. Sjefen selv har tjent 40 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I desember 2014 kjøpte Apax 88 prosent av Norges største IT-selskap Evry. Tre måneder senere ble konsernsjef Terje Mjøs erstattet av svenske Björn Ivroth.

Åtte måneder etter sjefsbyttet fikk ledelse, styremedlemmer og mellomledere i Evry kjøpe 1,5 prosent av selskapet. Det har blitt svært lukrativt

De 50 toppene har en gevinst på totalt minst 200 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Ivroth betalte 10,1 millioner kroner for sin post, aksjer som i dag har en anslått verdi på 50,3 millioner kroner.

Finansdirektør Henrik Schibler og konserndirektør Wiljar Nesse er blant de andre lederne som har gjort en aksjekule i Evry. De investerte henholdsvis 2 og 3 millioner kroner. De har en anslått gevinst på 7,8 og 12,2 millioner kroner.

For én uke siden kunne Finansavisen avsløre Evrys planer om et comeback på Oslo Børs. Kilder opplyste til avisen at egenkapitalverdiene nær har femdoblet seg til rundt 16 milliarder kroner etter Apax’ inntreden. I så fall vurderes egenkapitalen til 16 milliarder kroner.

Kommunikasjonssjef i Evry, Geir Remman, vil ikke svare på hva avkastningen til de 50 Evry-sjefen blir samlet dersom Apax gjør fem-gangeren på investeringen.

Etter det Finansavisen erfarer har selskapet opplevd en eventyrlig vekst for skytjenestene hvor giganter som Amazon, Google og Microsoft er signert som kunder.

Flere økonominyheter:
Slik skal EVRY-sjefen engasjere 10.000 ansatte
Evry vil forsøke seg på børs igjen